MayDay Budapest 2007 – New Euphoria

2007. 10. 14. | ajánló |

1992-ben „Forward Ever, Backward Newer” iránymutatással már nyolcezren ünnepelték az elektronikus zenei műfajokat, s rendre így ment ez minden évben. 2000-ben Lengyelországban és Oroszországban is teret nyert magának a rendezvény, 2002-ben pedig már nekünk sem kellett útlevelet váltanunk, ha élőben akartuk élvezni a MayDay-t.
Az itthoni rajongótábor szerint a 2004-es party volt a legütősebb, egy év múlva pedig hazai rekordot döntöttünk, amikor tizenegyezren üvöltöttük az éjszakába Collins & Behnam himnuszát: „Welcome To MayDay!” (You Make The Rules). A tavalyi év köztudottan veszteséges volt, s idén már azt rebesgették, hogy nem lesz többé Magyarországon MayDay. A feltételezés nem volt alaptalan, hiszen a németországi tulajdonoscsere után, hazánkban is megváltozott a szervezőbrigád.
A sok találgatás és rémhír ellenére – ugyan szerényebb felhozatallal – mégis lesz hazánkban MayDay. A Syma-csarnok „B” és „C” pavilonjában három színpadon, negyvennégy DJ vonul fel.
Az MTV Nagyszínpadon Coyote segít bemelegíteni az izmainkat, aztán feltűnik Adam Cro, HotX, majd Dejan Milisevic vs. Marko Molisvaljevic Szerbiából, őket pedig a Silicon Soul kettőse követi. Utánuk jön az est fénypontja: Westbam, Németország legsikeresebb lemezlovasa, aki nélkül nem létezhet MayDay. Klaus Jankuhnnal kiegészülve pedig kezdetét veszi a hagyományos félórás Members Of MayDay produkció, amely során felcsendülnek az előző évi rendezvények himnuszai. Ezen a színpadon köszönthetjük továbbá Andre Tannenbergert, Cristian Valerát Spanyolországból, majd a hírhedt Dave Clarke-ot, reggel Felix Kröcher tűnik fel, utána pedig DJ Newl.
A Technosátorban többek között fellép Jay Cortez, Smith vs. Zsíros, Budai, a szingapúri Gayle San; majd Frank Kvitta, a Pet Duo, valamint Szeka vs. Julian. A Syma „C” pavilonjában lesz a house/progressive house-részleg olyan előadókkal, mint Anthony Pappa, Paolo Mojo, DJ Cartman, Andrewboy, Goodspeed, vagy a Chriss-Kühl páros. A partyfeeling-et Magyarországon még sohasem látott fénytechnika fogja tovább fokozni, s kezdetét veszi egy új MayDay-korszak. Visszaszámlálás indul…