Music Television Hungary

2007. 09. 30. | ajánló |

Zene, zene, zene –ez az MTV fő koncepciója, de miben lesz más ez a csatorna, mint a Viva TV? „A Viva lesz a jólfésült zenei adó, míg az MTV a véleményformálók és a lázadók csatornája akar lenni” –nyilatkozta Málnay B. Levente az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója. További különbségként említették, hogy a Viva slágeresebb zenéket játszik és főleg a 13-24 éves lányokhoz szól; az MTV pedig a progresszívabb vonalat fogja képviselni, s a 15-29 éves célcsoporton belül is inkább a fiúknak szól.
Olyan stílusirányzatok lesznek a mérvadóak, mint a rock, az indie vagy az elektronikus műfajok; az előadók között pedig olyan példákat említettek, mint a Bëlga, Yonderboi, a Neo, Franz Ferdinand, a Muse, vagy a Red Hot Chili Peppers. Azt ígérik, hogy ritkán fog előfordulni ugyanaz az előadó mindkét csatornán.
Eleinte több lesz a külföldi zene, hiszen az MTV arculatához illő magyar csapatoknak kevesebb pénzük van klipforgatásra, mit más országban élő társaiknak. A zenéken kívül lesznek még saját készítésű, magyar műsorok és átvett, szinkronizált produkciók is. Új zenecsatornánknak egyelőre négy műsorvezetője van, s közülük is csak Winkler Róbertet nevezték meg. Lesz még két közismert személyiség, a negyedik műsorvezető kiválasztásában pedig mi is részt vehetünk, a Felhajtás című valóságshow keretein belül.
A nyolcadik ARC óriásplakát-kiállításon hirdették meg azt a pályázatot, amelynek keretein belül bárki elkészíthette a magyar MTV első logóját. A győztes pályamű fél évig fogja szimbolizálni az új zenei adót. A produkciós vezetők azt ígérik, hogy ilyenfajta interaktivitásra a továbbiakban is lesz lehetőség.
Kicsiny hazánkban tehát ismét új fejezetet nyitunk a médiatörténelem-könyvben, s reméljük, hogy a magyar MTV megfelel majd az elvárásainknak. A vezetőségnek pedig azt üzenjük, hogy az igazán menő csajok a progresszívabb műfajokban is otthon vannak.