SzobaSziget – koncert a nappaliban

2010. 07. 07. | ajánló | Gellér Kitti

Vajon mi a közös egy budai lakásban, egy üres bőröndben, a szakadó esőben és egy kis intim tornában? Látszólag semmi, valójában pedig záloga egy kellemes társaságban eltöltött, kiváló hangulatú estének.
Adott egy lakás, egy kedves házigazda és egy előadó zenekar. Mikor először hallottam a SzobaSziget elnevezésű rendezvény sorozatról, azt gondoltam egy álom válik valóra. Ki ne gondolkodott volna már azon, hogy milyen jó is volna egyszerűen hazavinni kedvenc zenészeinket és a kanapén elnyújtózva hallgatni ahogy dalaikat előadják. Valószínűleg a SzobaSziget megalkotói is eljátszottak már korábban a gondolattal, olyannyira, hogy létrehozták ezt a 10 állomásból álló Budapest különböző pontjain található lakásokban megrendezett koncertsorozatot. A helyszín és a zenekar minden alkalommal más, a hangulat garantált. Van némi meghökkentő abban, hogy egy szokványosan berendezett nappali nyugalmát egy dübörgő koncert kavarja fel.
A hatodik SzobaSziget alkalmával az Intim Torna Illegál szolgáltatta a zenét. A lakás adottságainak köszönhetően kellemes kerti mókára számíthattak azok a szerencsés nyertesek, akik időben jelentkeztek a Facebook – SzobaSziget rajongói oldalán az eseményre. Az időjárás, ahogy azt az utóbbi időben már megszokhattuk, most is közbeszólt. A szervezőket azonban egy kis eső nem tántorítja el céljuktól.. Ha azt ígérték itt ma koncert lesz, akkor az úgy is lesz.
Bezsúfoltuk hát magunkat a nappaliba, ahol a zenekar magához ragadva egy-egy hangszert, töretlen lelkesedéssel folytatta. Volt aki gitáron, dobon játszott, azonban volt aki nem rettent meg a kihívástól, hogy egy üres bőröndön dobolva vagy a radiátort ritmusra csapkodva folytassa a zenélést. Azt hiszem a fiúk igazán tudják mit jelent, „the show must go on”, fantasztikus hangulatot teremtettek. Nem csak a közönségnek de a zenekarnak is formabontó megoldás volt ez; valószínűleg korábban nem gitároztak török ülésben egy íróasztalon ülve esetleg a földön térdepelve, televízió tetején dobolva.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy figyelje a SzobaSziget következő időpontjait, attendeljetek, like-oljatok, connectoljatok, és izguljatok hogy benne legyetek abban a szerencsés, szűk létszámú csoportban, akik részt vehetnek a következő, talán a szomszédotokban tartandó koncerten, s ha ez nem jön össze, még mindig jelentkezhettek házigazdának.

címkék: , , , ,