VIGYÁZZ, KÉSZ, EFOTT 2012, VELENCE! Te már készülsz? Mi már igen!

2012. 05. 26. | ajánló | Andy


DubFX, DNOTE (UK), FREESTYLERS (UK)
, QUIMBY, TANKCSAPDA, KISCSILLAG, DR.ALBAN (SWE), BROOKLYN BOUNCE (GER), BRAINS, CARBONFOOLS, COMPACT DISCO, HŐSÖK, PUNNANY MASSIF… és még sokan mások!

Ki ne hallott volna már az EFOTT-ról? Ha esetleg még nem ismernéd, akkor most örömmel bemutatom neked, de ha már tudod miről beszélek, akkor itt az ideje, hogy tájékozódj a legfrissebb hírekről!

Az ország legnagyobb hallgatói bulija a Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron, Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3-8. között. A legnagyobb magyar zenekarok, a hamisítatlan EFOTT-hangulat és a változatos kulturális- és sportprogramok évtizedek óta adottak, ehhez társulnak  a Velencei-tó remek természeti adottságai, valamint a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata. Így az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója garantáltan felejthetetlen lesz!

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény nyáron egy kiváló helyszínre, Velencére költözik.

Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák: wakeboard, kosárlabda, strandfoci, tenisz, röplabda, valamint túra- és sárkányhajózási lehetőségek. A fesztivál területén, azaz a Velencei Vízi Várban minden eddiginél több sportolási lehetőség várja a látogatókat, így a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport.

A djuice névadó támogatóként jövőre is hozzájárul a fesztivál programjaihoz és magas színvonalához. A Rauch Hungária és Heineken Hungária pedig főtámogatóként lesz jelen Velencén. Az EFOTT 2012. július 3-8. között hazánk második legnagyobb tavát változtatja a nyár legnagyobb bulihelyszínévé.

A szervezők idén is gondoskodnak arról, hogy még több érdeklődő zenei ízlésének eleget tegyen. Megduplázott nagyszínpad, egyedülálló zenei diverzitással igyekeznek még színesebbé tenni a fesztivált.

Rock, rockabilly, drum and bass, hip-hop, reggae, disco, house és olyan zenei ínyencségek, mint a ska vagy a pub’n’roll. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találna saját ízlésének megfelelő koncertet az idei EFOTT-on. A szervezők most is a legnagyobb magyar zenekarokat hozzák a fesztiválra, de külföldi meglepetés előadók is fellépnek. 

Idén a CSÍK ZENEKAR maratoni koncertjével nyit az EFOTT!

A Csík Zenekar lesz az idei EFOTT nyitónapi attrakciója. Hogy miért éppen Ők? Igaz, bár nem a legújabb zenekarok közé sorolható, de eddigi hosszas pályafutásuk során bizonyságot tettek arról, hogy ez a kultikus zenekar képes a mai fiatalok számára is élvezhető és szórakoztató koncertekkel előrukkolni mind a mai napig. Emlékezzünk csak a  “Most múlik pontosan” című Quimby feldolgozás által hozta meg a népszerűséget a Csík zenekar számára.
Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző együttes szinte hazajár a legnagyobb hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált. A régi slágerek és az új lemez dalai egyaránt megszólalnak a több mint két órás koncerten, valamint meglepetésvendégek is érkeznek, akik nem mások, mint az LGT együttes egyik tehetséges tagja, a Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zongorista, énekes Presser Gábor, emellett a magyar jazz műfaj egyik kiemelkedő alakja Dresch Mihály, és nem utolsó sorban a Magna Cum Laude énekese Mező Misi.

A zenekar alapítója szerint egy fesztiválon fellépő együttes mindig számol az óriási zenei kínálattal, ezzel egyetemben izgul amiatt, hogy a közönség éppen melyik koncertet választja. Nyitó zenekarként azonban más miatt drukkol.

„Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk” – árulta el Csík János.

De a Csík Zenekar mellet még sok  magyar fellépővel is büszkélkedhet az EFOTT, mint például az új gitárossal debütáló Tankcsapda, a harmadik X-et betöltő Quimby, a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező Kiscsillag, a hazai hip-hop mozgalom élén álló Hősök, a 2012-es Eurovíziós Dalverseny döntős zenekara a Compact Disco, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel, akiknek koncertjein mindig elszabadul a pokol az EFOTT-on – ők már biztosan ott lesznek Velencén, ígérik a szervezők. Ahogyan azt is, hogy továbbra is hallgatóbarát árakon szórakozhatunk a legnagyobb diákrendezvényen.

A mértékadó magyar előadók mellett külföldi vendégek is érkeznek július 3-8. között a velencei tó partjára.

Említésre méltó közülük a svéd származású, John Dahlbäck aki a lemezjátszók mögé áll, hogy alaposan felpörgesse a hangulatot. A jelenleg Londonban élő zenész óriási bulikat csap Európa- és Amerika-szerte egyaránt és most jött el az ideje, hogy egy fergeteges partyt csapjon év legnagyobb hallgatói fesztiválján. Mindemellett a drum’n’bass atyjaként is aposztrofált Roni Size és a dögös hazai büszkeség, Julia Carpenter is beáll a DJ-pult mögé. Míg a bristoli zseni egymaga érkezik a rendezvényre, addig hazai kolleginája barátaival együtt turbózza fel koncertjét, aki a fesztivál pénteki napján meglepetésekkel készül az idei EFOTT-ra.

„Az EFOTT egy nagyon fontos állomása a sűrű nyári turnémnak, ezért erre az alkalomra egy Live show-val készülünk. Velem tart egy amerikai MC, gitáros, dobos és több DJ barátom is, hogy minél színesebb legyen a produkció. Garantáljuk, hogy egy feledhetetlen élmény lesz számotokra” – üzeni a bulizni vágyóknak a DJ, aki a Julia Carpenter Live elnevezésű show-jával érkezik Velencére.

Sok ismert előadó közt egy újabb szenzációval kecsegtetnek az EFOTT szervezői.

Sing Hallelujah!

It’s my life… Ugye nem kell senkinek sem bemutatni a legendás dalok előadóját? Dr. Alban, a világ leghíresebb fogorvosa a legnagyobb házibulik két kihagyhatatlan himnuszát is elhozza Velencére. A svéd retró sztár koncertjén kívül nosztalgiázhatunk a ’90-es évek ikonikus csapata, a Brookly Bounce ütős dalaira is. Dr. Alban örökzöld retró slágereit most együtt üvölthetjük a svéd énekessel július 5-én.

Fellép a DubFX és a Freestylers!

A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé. Zenéjéhez loop és effekt pedálokat használ, ezekkel keveri össze a saját beatbox, vokál, baseline és ének/rap hangjait, amik egymásra épülő rétegekként, olyan hatást keltenek, mintha egy teljes zenekar játszana. Kedvenc stílusait szívesen vegyíti, mint például a raggae-t, a drum&bass-t, a dub-ot, a hiphop-ot vagy éppen a jazzt. Ráadásul sehol máshol nem lesz látható egész nyáron hazánkban, csak Velencén.

Az ausztrál fenegyerek most valami olyannal érkezik Magyarországra, amit hazai közönség még nem láthatott. A világjáró DubFX ugyanis nem egyedül érkezik július 6-án az EFOTT-ra, hanem a különleges zenei technikával dolgozó beatbox-os barátnőjével, Flower Fairy-vel, valamint CAde-del és Mr. Woodnotetal, azaz a Convoy Un’ltd pár tagjával áll színpadra. Utóbbi egyébként amellett, hogy néhány szám erejéig szaxofonozik DubFX oldalán, saját koncertet is ad a Rauch aREna-ban szintén, a fesztivál pénteki napján.

A dubstep világ dallamai mellett egy igazi brit elektronikus formáció a Freestylers is fellép a fesztiválon, július 4-én növeli a fordulatszámot. Biztosan felhangzik a „Painkiller”, a „Push Up” vagy a „Cracks”, csakhogy a legismertebb dalokat említsük a mindig nagyon laza formáció repertoárjából.

Ugye már Te is kedvet kaptál egy jó kis fesztiválozásra? Hát hajrá, ne fog vissza magad!

EFOTT 2012 – Csak szabadon…

címkék: , , , , ,