12 órás vetélkedő

2006. 05. 02. | archívum | Ilyés Evelin

Immár ötödik alkalommal rendezték meg városunkban a „12 órásvetélkedőt”. A rendezvény eredetileg az összes hajdúnánási középiskolánakszólt, az Okkal – Más – Okkal Ifjúsági Egyesület szervezte, ám idén csak aKőrösi Gimnázium tanulói versenyeztek egymással tízfős csapatokban.

A vetélkedő szervezői a gimnázium pedagógusai voltak: DérBalázsné Dobi Inci tanárnő, Darnai István és Nagy Róbert tanár urak, mellettükBalogh-Tóth Zita és Oláh Judit tanárnők, illetve Balogh Róbert, Vékony Gábor ésTrázsi György tanár urak is segítették az esemény zavartalan lezajlását.
A feladatok megoldásánál a diákoknak leginkább jóproblémamegoldó készségre, kreativitásra, alkotókészségre volt szükségük. Ezenkívül megmutathatták szellemi, sport, ének és tánctudásukat is.
Először csapatindulót és zászlót kellett készíteniük, acsapattagok azonnal összekovácsolódtak és a hangulat is egyre jobb lett.
Mint minden 12 órás vetélkedőn, most sem hiányozhattak agyűjtögetésről szóló feladatok: kis idő alatt majdnem 1500 elhasznált elemgyűlt össze.
Érdekes megbízást kaptak azok a csapattagok, akiknek avillanyoszlopokat kellett összeszámolniuk a

kollégiumtól a vasútállomásig tartóútszakaszon.
A szappanoperák kedvelői előnyben voltak, mikor a sorozatokszereplőiről kérdezték őket.
A karaoke-ban mindenki bizonyíthatta tehetségét, sokatnevettünk, a legnagyobb sikert mégis az aratta, amikor a diákoknak különbözőzenei stílusokban gyerekverseket kellett énekelniük.

Elmondhatjuk hogy a hajnalig tartó vetélkedőn mind a tizenötcsapat helyt állt. A legjobb a „Mink Forever” a 2. helyezett a „Kába Zergék”, a3. pedig a „Retrocsirkék” fantázianevű csapatok lettek.

Ezúton is gratulálunk az eredményekhez, már nagyon várjuk akövetkező 12 órás vetélkedőt, hiszen ez volt a tanév egyik legnagyobb bulija.

Evelyn