A Hegyalja fesztiválra nem lehet elég korán érkezni…

2006. 08. 18. | archívum |

Szövegdoboz: 1. IMG_7359Idén elhatároztuk, hogy tökéletes sátorhelyet kerítünk magunknak- a tavalyival se volt semmi baj, node akkor első nap utolsó pillanatában érkeztünk, és csak azért nem a vadkempingben kötöttünk ki, mert sajtósok voltunk-, így ez első naphoz képest két nappal előbb, azaz a mínusz egyedik napon érkeztünk. Mikor megérkeztünk a kapuhoz, ami a kempingbe vezetett, nem hittünk a szemünknek, kígyózó sor, és a kemping már majdnem teli! Nem volt mit tenni, szépen kiálltuk a sorunkat, befizettük az egy napos sátorhelyet – ami a Tisza Kemping honlapján feltűntetett árhoz képest, vagy kétszáz forinttal volt több…- majd nekiláttunk helyet találni. Megint csak a jó szerencsénknek volt köszönhető, hogy találtunk két fa között helyet.

Szövegdoboz: 2. IMG_7356Furcsa volt az első esténk koncertmentesen, így nyakunkba vettük a várost, majd kikötöttünk a Tavernában, ahol a hangulat most se volt kifogásolható. Így egy sör és az emberek nézegetése mellett csillapítottuk kínzó koncerthiányunk. Természetesen nem lehet elég korán érkezni ahhoz sem, h ne találjunk „arcokat” idén is. Hál’Istennek mindig mindenhol ott vannakJ Egyes srácok most döbbentek rá, milyen jó móka az általános iskolában tanult közlekedő edényekkel való játszadozás. Ha ezt a fizika tanár látna, büszke lenne rájuk.

Ezt a pár napot, a régi hagyományokkal ellentétben, nagyobb eső nélkül megúsztuk. Végig verőfényes napsütés –pont ellentéte a WAN2-n tapasztalt időnek- délelőttönként strandolás, várépítés a homokban, lubickolás a Tiszában, majd jöhetnek a koncertek!

Eső igaz nem volt, de az első nap emlékezetes marad nem csak az akkor fellépők számára, hanem a fesztivállakóknak is. Hatalmas szél kerekedett a semmiből, és hirtelen sötétségbe és hallgatásba borult a fesztivál több mint 10 percre. Azért nem kellett minket annyira félteni, nem volt ember, aki nem használta ki a hirtelen jött sötétet sikoltozásra, fütyülésre, fenékfogdosásra… és a sátrunk is egyben maradt! Nem esett rá egy nagy tuskó sem 🙂

Idén is felléptek a szokásos „fesztiválrajárózenekarok”, akik nélkül nincs igazi fesztivál, mint például a Kispál és A Borz, Tankcsapda, Depresszió. Főfő külföldi zenekarként idén vendég volt a Motörhead, és a Freestylers. Motörhead-ék, jó sok öreg rocker, kiáll a színpadra, és odateszi a mércét bármelyik másik zenekarnak. Igazán jó koncertet adtak, csak hát a koncert közben a színpad előtti fotózás… szinte lehetetlen volt, kicsit túl volt szervezveJ

Szövegdoboz: 5. IMG_7574A mostani Hegyalja fesztivál több szempontból is különleges volt. Azon túl, hogy iszonyatosan kiterjedt társadalmi életet éltünk –értem ezalatt, alig maradt olyan ember, akivel ne ittunk volna eg y jó bort-, felmásztunk a Kopasz-hegyre- mindenkinek ajánlani tudom, de készüljetek fel, nem könnyű túra, de a kilátásért megéri, és vigyetek magatokkal vizet!- Hegyalja látogatottsága újabb rekordot dSzövegdoboz: 4. IMG_7386öntött, 56 ezren voltunk. Nem esett az eső, valamint Quimby sok év után, tiszteletét tette itt. Véleményem szerint az egész fesztivál legeslegjobb hangulatú koncertjét adták. Közönségénekeltetés, táncolás, visszatapsolás, mindenki jól érezte magát, rengeteg számot játszottak a méltán egyik legjobb albumuknak ítélt Ékszerelméről. A Hintalógaloppra az is táncraperdült, aki addig csak műkedvelőbámészkodó volt. Koncert közben előkerült egy plüss hintalovacska, amit a közönség nagy szeretettel úsztatott végig.

Aki nem volt, az sajnálhatja, aki meg volt, tuti nem hagyja ki a következőt sem. Jó hogy itt lehettünk, jövőre ugyanitt:)