CSELEKEDJ VERESPATAKÉRT!

2004. 10. 05. | archívum | Andy

Segítséget kérek tőletek.
Elkészült a Verespatak filmem, de félek tőle, hogy napokon belül, a mozik leveszik a műsorukról ha nem tudunk mozgósítani. Ha nem lesz nézője a filmnek. Nem voltak illúzióim, de reméltem, hogy sokan lesznek kíváncsiak erre számunkra is fontos történetre. Csak a Ti segítségetekkel lehet mozgósítani a zöldeket, a pedagógus-társadalmat, az egyetemeket, főiskolákat. Öt évem ment rá hogy a világ számára bemutassuk mi történik itt a Kárpát-medencében, mi történt 2000-ben a Tiszával.Sikerült kiverekednem, hogy a jegybevétel 10%-t átutaljuk a helyi civileknek /www.rosiamontana.org/ akik küzdenek, hogy Verespatak megmaradjon. Minden erőmmel segíteni akartam a filmmel és bízom benne,Ti is segíteni fogtok.A filmet ma viszem Torontóba egy öko-filmfesztiválon vetítjük.Ott lesz a kanadai sajtó! Bemutattam a parlament környezetvédelmi bizottsága előtt

néhány részletet, megnézte a román nagykövet, átadtam Margot Wallströmnek aki megnézte és ígérte segíteni fog. Megkerestek Brüsszelből a EU parlamentből, ott is vetíteni akarják, mielőtt Románia csatlakozási feltételeit tárgyalják. Viszem Németországba két további fesztiválra bekerült, Lipcse, Freiburg és mindenhová. Hiszem és vallom, hogy együtt ez a projekt megállítható.Fogjunk össze! Én nem tudok többet tenni, sajnos.
Most rajtatok a sor!Mellékelem Kelemen József országos kezdeményezését melyet tegnap elindított Kiskunfélegyházán.
Támogassátok !

A film Budapesten: URÁNIA MOZI (19h, 1-én, 3-4., 6-án 17h is) MŰVÉSZ MOZI (15:45, 18h, 21:30,szept. 30-okt. 1., 4-6. 14h is) (okt. 1-4.: 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is), MAMMUT MOZI (13:45, 18h, 19:45, 1-4. 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is). Valamint Szegeden a belvárosi moziban és Kiskunfélegyházán. Sok más info és fórum, a www.ujeldorado.hu weboldalon.Ha fontosnak tartjátok küldjétek el az összes létező listán, weboldalon, hírlevélben, újságban mindenhová és mindenkinek.
Ha nem lesz sok néző a hétvégén, a Művész mozi kedden leveszi a műsoráról.
Ui. Állítólag a film nézhető, és 12 éves kortól értelmezhető
. Baráti üdvözlettel: Kocsis Tibor