II. hajdúnánási nomád-ökológiai tábor

2002. 07. 17. | archívum |

Sziasztok!

Amint egy régebbi cikkünkben olvashattátok, éppen most zajlik a II. hajdúnánási nomád-ökológiai tábor. (Júli 14-21) Az első 3 nap programokban gazdagon és jókedvvel telt el, erről adnak tanúbizonyságot a táborban készült fényképek. Ezeket ti is megnézhetitek a Galériában!

A táborlakók még 4 hosszú nap elé néznek, amint ez letelik, őket is megkérdezzük a táborral kapcsolatban, az élménybeszámolóikat is elolvashatjátok!

II. hajdúnánási nomád-ökológiai tábor

2002. 06. 09. | archívum |

Idén is megrendezésre kerül a tavalyi nagysikerű nomád-ökológiai tábor Hajdúnánáson.
Ideje: 2002. július 14-21
Jelentkezni lehet a Süss-Fel-Nap Ifjúsági Ház és Moziban lehet 2002. június 25-ig.
Részvételi díj: 7000 HUF
(a költségek magukban foglalják a napi 3x étkezést)
Mindenki saját sátorral és biciklivel érkezik!

Most pedig egy kis kedvcsináló a táborhoz…

Azt szokták mondani, ami rosszul indul, az általában jól végződik. Nos, így volt ez, amikor elérkeztünk a tábor első napjához. Már az első nap hideg szél fújt, és a csapatunk sem volt éppen egy hadsereg. Az első nap főként ismerkedéssel, és persze a lakhelyek kialakításával zajlott. Mindenki félelemmel és persze izgatottsággal várta az előttünk álló kalandokat. Mert azok voltak, igazi kalandok. Dacolva a sok esővel, a hideggel, és azzal is hogy olykor éjszaka szedtük a kis batyunkat és költöztünk közös fedél alá, mert minden elázott a sátorba. Igazi kis nomád tábor volt a mienk, de mi mondhatom, nagyon élveztük. Ezen kellemetlenségek mellett (bár ha visszagondolok nem is volt annyira kellemetlen) persze nagyon sok más izgalomban volt részünk. Nem csak a nomád életmód izgalmait tudhattuk magunkénak, hanem megismerkedtünk olyan mesterségekkel, mint a korongozás művészete, az íjászat , a méhészet, és az ökogazdálkodás. Reményeink szerint mindez az idén csak tovább bővül és a szalmafonás, a fafaragás, és egyéb népművészeti hagyományok rejtelmeit is megismertetik velünk a hozzáértő emberek. Idén is, akár csak tavaly igen nevezetes emberek látogatnak el körünkbe, akik csodálatos élővilágunkkal, valamint Hajdúnánás természeti értékeivel ismertetnek meg minket. S ha mindez nem elég csábító, ahhoz, hogy el gyere, akkor gondold végig, hogy kihagynál-e olyan izgalmas kalandokat, mint például egy egész napos kenutúra, egy jó kis bringatúra, fürdőzések, és még nem beszéltem az esti szalonnasütésekről, az isteni grill-partikról, az esti beszélgetésekről a tábortűz mellet, amelyek olykor hajnalig is tartanak. Mindezek tavaly olyannyira jól sikerültek, hogy a tábor utolsó napjára a táborlakók létszáma a duplájára nőtt. Azt hiszem én az idén sem hagyom ki, hisz ezek a programok tovább bővültek…veszíteni valód nincs, de ha igazi maradandó élményeket szeretnél magadénak tudni, és ha azt akarod, szeptemberben legyen miről mesélned a többieknek a suliban, akkor bízz bennem, és légy te is lakója a II. hajdúnánási nomád-ökológiai tábornak.