…leviszem a szemetet…egy hét múlva jövök…

2006. 05. 15. | archívum | Gélák Róbert

SzigetAugusztus 9-től 16-ig idén is újra dübörög a Sziget!
Lassan itt a nyár, jönnek a fesztiválok, közeleg a Sziget is, úgyhogy az itt az ideje, hogy az idei programról is beszámoljunk Nektek, még frissen-ropogósan!
Igen, itt lesz a Satyricon, jön a Rasmus, punkoknak Exploited, jön a nagyöreg Therapy?, darkoknak Placebo, meg lesz itt minden foldi jó, alma, dió, mogyoró…

A teljes lineupról és a hazamenős-nem-sátrazós, sunyiban-nemottalvós jegyekről, jegyárakról picit beljebb.

HAZAMENŐS HETIJEGY
Az idei fellépőkben bízva a szervezők úgy döntöttek, hogy a 25 ezer db kiadható, hagyományos – „ ottalvós-sátrazós ” – hetijegy mellé további 15 ezer db olcsóbb, – ” hazamenős-nem sátrazós ” hetijegyet is kiadnak. Ezt azok vehetik igénybe, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat, azonban minden napra találnak maguknak programot és élni szeretnének a hetijegy adta árkedvezménnyel. Az ún. „ hazamenős ”, azaz nem sátrazós hetijegyet a hagyományos hetijegynél olcsóbban, elővételben június 15-ig mindössze 20.000 forint-ért, később 25.000 forint-ért lehet majd megvenni.

A hagyományos ún. „ ottalvós ” (vagy sátrazós) hetijegy, elővételben május közepétől június 15-ig négy napijegy árába ( a napijegy 6.000ft ), azaz 24.000 forint ba fog kerülni. Június 16-tól 5 napijegy ára, azaz 30.000 forint lesz a heti beugró.

Miután idén a tavalyinál több, összesen 40 ezer hetijegy van, azonban a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, a naponta kiadható napijegyek száma – a tavalyi 40 ezer db helyett – idén csak 25 ezer db lesz!

Lesznek ám változások tavalyhoz képest!
Idén is lesz két tecsó, mert az nekünk jó, meg lesz sok-sok bio-wc, mert azis biztos az.
…ez annyira nem újdonság, nemtom miért ide írtam…nade!
A Nagyszínpad előtti tánctéren a sártenger elkerülése miatt feltöltés és befüvesítés várható, ami – valljuk be őszintén – nem egy rossz ötlet.

A vendéglátásról pedig 47 pub, 39 melegkonyhás büfé, 4 reformkonyha, 7 kisbüfé, 8 édességes, 4 zöldséges. 2 narancsfacsaró, 4 főttkukoricás, tacos bár és brazil édességek gondoskodnak.

AMI EDDIG NEM VOLT

Silent Disco
A Silent Disco két angol úriember, NO dj és dj OD ötlete.Az ötlet a két sávos, vezeték nélküli fejhallgatók kihasználásán alakul, melyet a látogatók viselnek és kapcsolgathatnak a két sáv, illetve két dj és így a zenei műfajok között. Az egész buli csendben folyik, nem zavar senkit és ráadásul elég vicces látványt nyújtanak a csendben táncolók.

Zúzda Színpad
A tavalyi Zöld Színpad sikerén felbuzdulva jött az ötlet, hogy nagyobb teret kapjanak a kisebb hazai metal, nu-metal, hardcore, metalcore és punk zenekarok. Így idén először lesz egy külön kisebb, szabadtéri színpad, ahol délutántól estig zúzhat a főleg magyar underground metal és punk.

Végül pedig a főbb színpadok lineupja:

NAGYSZÍNPAD :
Radiohead , Franz Ferdinand, Scissor Sisters, Placebo , Therapy? , Ministry , dEUS, Rasmus, The Gathering , Jovanotti, Gurus Jazzmataz, Gentleman, Beatstakes

VILÁGZENEI NAGYSZÍNPAD :
Susana Baca, La Bottine Souriante, Toumani Diabate, Lila Downs, Robert Plant: Strange Sensationnel , Cheb Mami, Manu Dibango, Enzo Avitabile, Natacha Atlas, Femi Kuti, Boban Markovic, Afro Celt Sound System, Spakka-Neapolis 55, Goran Bregovic, David Krakauer, Danyel Waro, Susheela Raman, Leningrad, Les Boukakes, Orange Blossom, a Zakopower, 17 Hippies, Tiken Jah Fakoly
Vágtázó Csodaszarvas , Pannonia Allstars Ska Orchestra , Palya Bea, Besh o droM , Makám, Ghymes

WAN2 SZÍNPAD :
Relax, Mad Heads XL, maNga, Deti Picasso, Hadag Nachash, The Orb , Roy Paci, Coldcut, Wir Sind Helden, Gogol Bordello

HAMMERWORLD SZÍNPAD :
Sick Of It All, Fear Factory , Cathedral, Exploited, Evergrey, Morbid Angel, Satyricon, Cradle Of Filth

PARTY ARÉNA :
Carl Craig, Hernan Cattaneo, DJ Storm, John B , Layo és Bushwacka, MC Fats, Myles MacInnes (Mylo), Roger Sanchez, Tiefschwarz , Anthony Rother

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA JAZZ SZÍNPAD :
Mimi Blais, Pege Aladár, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Vukán György, Wasilewski – Kurkiewicz – Miskiewicz trió, Matthew Shipp – William Parker – Gerald Cleaver, La Campagnie des musiques à ouïr, Gadó Quartet