Négy év után ismét felvonul a Motörhead a tokaji feszten

2010. 04. 07., 09:38 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

Négy év után ismét felvonul a Motörhead a tokaji feszten

„Mi vagyunk a Motörhead és rock n’ roll-t játszunk.” – a banda szerény koncertnyitó mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. Itt lesz még a brit Roots Manuva, és a Budapest Bártól kezdve a Csík Zenekaorn át a Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó pörgésből.

Látogatottsági rekordot döntött a Hegyalja Fesztivál

2009. 07. 26., 21:29 | Hegyalja Fesztivál |

Látogatottsági rekordot döntött a Hegyalja Fesztivál

Látogatottsági rekordot döntött idén a Hegyalja Fesztivál: a Tokaj határában tizedik alkalommal megrendezett programsorozatnak minden eddiginél több, összesen 71 ezer vendége volt - közölték a szervezők az adatok összesítése után.

Rekordok és újítások a Hegyalján

2009. 07. 24., 21:16 | Hegyalja Fesztivál |

Rekordok és újítások a Hegyalján

„A fesztiválszakma olyan, mint a mezőgazdaság” – kezdte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője az idei eredmények összegzését. Bár a vihartól tartva az utolsó napra prognosztizált napjegyesek nagyjából 50 százaléka nem indult neki a bulizásnak, így is teljes teltházzal zárta a négy napot a tokaj-rakamazi fesztivál.

Nem az időjárástól volt fergeteges a Hegyalja zárónapja

2009. 07. 20., 21:12 | Hegyalja Fesztivál |

Nem az időjárástól volt fergeteges a Hegyalja zárónapja

A szeles idő sem tántorította el a N.O.H.A.-t és a Basement Jaxx-et attól, hogy fellépjenek a jubiláló Hegyalja utolsó napján. A széllökések miatt a szervezők nem kockáztattak: a nagyszínpadot leállították, viszont egyetlen fontos program sem maradt el, csak fedett helyszínre költöztek. A közönség az esős időjárás ellenére is megtöltötte a koncerteket: az előzetes adatok alapján 71 ezren lettek hegyaljások idén.

Három új számot mutatott be a Faithless a Hegyalján

2009. 07. 19., 21:08 | Hegyalja Fesztivál |

Három új számot mutatott be a Faithless a Hegyalján

Péntek este közel húszezren ugráltak Maxi Jazz-zel együtt a Faithless különleges estéjén. Amint a szőke DJ útjára engedte a négynegyedet, a közönségnek sem kellett több: a hegyaljások egyszerűen beleszerettek Sister Blissbe. A program a jubileumi fesztiválhoz illő volt: ezzel az anyaggal nem turnézik a Faithless, a tokaji fesztiválon kívül még két alkalommal látható Európában. Magyarországon először Tokajban hallhattunk dallamokat a télen megjelenő új albumról.

A hegyaljások kiitták a vizet a víztározóból

2009. 07. 18., 21:04 | Hegyalja Fesztivál |

A hegyaljások kiitták a vizet a víztározóból

Lecsökkent a vízszint az egyik tartalék-víztározóban, Tokaj környékén. A helyi vízmű, az ilyenkor szokásos módon járt el: korlátozta a vízfogyasztást, ezért a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben elapadtak a csapok. Tokaj város magasabban fekvő területein is korlátozták a vízellátást. Úgy tűnik a helyi vízmű nem készült fel arra, elegendő mennyiségű vizet biztosítsanak a Machine Head és a Faithless rajongóinak. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter épp akkor adta át a fesztiválnak a Zöld Fesztivál elismerést, amikor elakadt a vízellátás.

A Machine Headnek is jó volt Tokajban

2009. 07. 18., 20:58 | Hegyalja Fesztivál |

A Machine Headnek is jó volt Tokajban

„A Hegyalja közönsége érti a zenét” – ezzel a mondattal zárta a koncertet csütörtök este a Machine Head szólógitárosa, Phil Demmel. „Nagyon jól éreztük magunkat a tokaji színpadon!”

1 / 2 oldal 12