RÁDIÓKABARÉ ÉS VERSES AKUSZTIKA A HEGY’EN

2011. 05. 24., 10:16 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

RÁDIÓKABARÉ ÉS VERSES AKUSZTIKA A HEGY’EN

A fesztiváltörténelemben először a Hegyalja Fesztiválon: Rádiókabaré élőben. Mogács Dániel, Felméri Péter, Szupkay Viktor, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és a többiek megszállják a Hegyalját júliusban. A stand uposok a fesztiválterületet, Tokajt és a rádióhullámokat is elfoglalják: viccelnek a színházban, a Tisza-parton és a Rádiókabaréban is, amelyet a Magyar Rádió július 15-én Tokajban rögzít. A Hegy’en jubilál a L’art pour l’art társulat, és a humor mellett akusztikus különlegesség is várja a fesztiválozó színházba járókat: a legnagyobb magyar költők, köztük József Attila verseit és a Kalapács legjobb szerzeményeit hallgathatják meg nem mindennapi formában.

HEGY’ WARM UP – HA MÁR NEM BÍRSZ JÚLIUSIG VÁRNI

2011. 05. 21., 10:15 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

HEGY’ WARM UP – HA MÁR NEM BÍRSZ JÚLIUSIG VÁRNI

Ahogy egyre közeledik a július 13., úgy lesz egyre nehezebb kivárni, hogy végre a Hegy’en lehess, igaz? A visszaszámlálás már elkezdődött, de az biztos, hogy a május 31-ig kedvezményes áron megváltható Hegy’bérlettel a zsebben kicsit könnyebb elviselned a rakamaz-tokaji nyaralásig hátralévő napokat.

Nagyon bor és nagyon zene a Hegyalján

2011. 05. 17., 10:13 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

Nagyon bor és nagyon zene a Hegyalján

Steve Hackett és a Djabe, finom borok, Csík Zenekar, Szalóki Ági, gasztromagasságok, kultúrdélutánok, Szabó Balázs Band és tánc hajnalig: világ- és népzenével, és a magyar és a szomszédos országok kulturális esszenciájának keverékével debütál a Hegyalja Fesztivál új programhelyszíne, az MR2 Furmint Klub. A nagyszínpad programjába pedig a Kosheen tölt törtütemeket.

FELLÉPŐKKEL FOGOTT ÖSSZE A HEGY’ A DIÁKJEGYÉRT

2011. 04. 29., 10:11 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

FELLÉPŐKKEL FOGOTT ÖSSZE A HEGY’ A DIÁKJEGYÉRT

Nem növekedtek a tavalyiakhoz képest a Hegyalja Fesztivál bérlet- és jegyárai. Ráadásul idén már diákjeggyel is látogatható a fesztivál, ennek az érvényes diákigazolvány a feltétele. A szervezők a fellépőkkel fogtak össze, hogy ne kelljen a belépők árát növelni, így a reggae-től a rockig változatos hazai kínálat erősíti az energikus külföldi fellépők sorát. A kedvezményes Hegy’ belépők egészen május 31-ig érhetők el.

SŰRŰ LESZ A HAZAI ZENE IS A HEGY’ SZÍNPADAIN

2011. 04. 19., 10:10 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

SŰRŰ LESZ A HAZAI ZENE IS A HEGY’ SZÍNPADAIN

Hip hoptól a rock ’n’ rollig, dubsteptől a garage-ig, HC-től a bluesig: mainstream és undergound stílusok és bandák töltik meg a Hegyalját júliusban zenével, tánccal. A Foreign Beggars egyenesen Londonból hozza a legújabb ütemeket, a Ladytron megmutatja, milyen a minőségi új hullámos electropop. Folkmetál továbbképzést tart a Korpiklaani, és elhozza majd új anyagát a visszatérő hazai úttörő, a FreshFabrik. Húsvéti meglepiként is érdemes már a Hegy’et tervezni – a négynapos zenés nyaralás kevesebb, mint egy koncert áráért lehet tökéletes ajándék.

ITT AZ ÚJ HEGY’EGYENLET: FRISS ALBUMOK ÉS IKONOK A NÉGYZETEN

2011. 03. 18., 10:08 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

ITT AZ ÚJ HEGY’EGYENLET: FRISS ALBUMOK ÉS IKONOK A NÉGYZETEN

A trashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira Tokajt júliusban. A kaliforniai banda kőkemény metálzenével és remélhetőleg már Jeff Hannemannal jön, az újult erővel tomboló Guano Apes pedig vadiúj albumát, a Bel Air-t Magyarországon a Hegy’en mutatja be. De friss stúdióanyaggal érkeznek a Hősök is, akik a Négy évszakot rappelik bele a tisza-parti nyári éjszakába. Érdemes rágyúrni a fejbiccentő izmokra: ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk.

INDUL AZ EDZÉS A HEGY’ NYARALÁSRA

2011. 02. 23., 10:06 | Fesztivál,Hegyalja Fesztivál |

INDUL AZ EDZÉS A HEGY’ NYARALÁSRA

A télben senki sem vágyik már másra, mint nyárra, rock n’ rollra, dübörgő basszusokra, a Tiszára, finom borokra, és reggelig tartó bulikra. Ez idén is meglesz Tokajban: a Hegy’ olyan csapatokat állít színpadra, hogy nagyon nehéz lesz júliusig másra gondolni. Idén is minden stílusból eljönnek azok, akik miatt egyszerűen ott kell lenni a Hegy’en: riffelős-csajozós rocknak jön az új AC/DC, az ausztrál Airbourne, nyersnek és közben agyasnak ott lesz Mastodon, aki Magyarországon először a Hegy’en ad nagyszínpados koncertet, a partyzók Elit Force-nak örülhetnek, igazi kuriózumként pedig jön Beardyman és Nathan Flutebox Lee. És ezek csak az első nevek!

1 / 2 oldal 12