A 17. Kotta Fesztivál botrányba fulladt

2008. 08. 15. | Fesztivál | Valter

KÖZLEMÉNY

A KOTTA Fesztivál 2008. rendezvénnyel kapcsolatosan Hajdúböszörmény Város Önkormányzata az alábbi közleményt teszi közzé:

A KOTTA Fesztivál elnevezés, könny, zenei rendezvényt az elmúlt 17 évben a hajdúböszörményi székhely, Hajdú You Do Ifjúsági Klub elnevezés, egyesület szervezte meg, azonban ebben az évben az egyesület nem vállalta fel a rendezvény lebonyolítását.

Tekintettel arra, hogy a KOTTA Fesztivál a kezdetektől fogva Hajdúböszörmény városához kötődik, ezért az Önkormányzat a város egyik hagyományos kulturális eseményének tekinti a rendezvényt, azt a 2008. évi rendezvénytervébe is felvette a támogatott programok közé és lehetőségeihez mérten anyagi támogatást is nyújtott a KOTTA Fesztivál 2008. évi lebonyolításához.

A KOTTA Fesztivál ezévi megszervezésével az Önkormányzat gazdasági társasága, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. bízta meg a Borgazmus 2008. Kft-t, amely szervezőnek a szerződésben meghatározott megbízási díjat kifizette, azonban ezen szerződésben egyértelm,en ki lett kötve, hogy a rendezvényen fellépő előadókkal és kisegítőkkel a szervező Borgazmus 2008. Kft. önállóan köt szerződést és a szervező viseli a rendezvény összes költségeit, beleértve az előadók díjazását is, amelyek ellentételezéseként a szervezőt illeti meg a rendezvény teljes bevétele.

Mindezek alapján Hajdúböszörmény Város Önkormányzatát és a szervezővel megbízási szerződést kötött Szabadhajdú Nonprofit Kft-t semmilyen anyagi és erkölcsi felelősség nem terheli amiatt, hogy a KOTTA Fesztivál 2008. nagyobb részében elmaradt, illetve amiatt, hogy az augusztus 8-ra és 9-re tervezett programok nem kerültek lebonyolításra.

Azon előadók és egyéb a szervezésben közreműködött személyek, akik a Borgazmus 2008. Kft. szervezővel kötött szerződéseik szerinti díjazásukat nem kapták meg, követeléseiket kizárólag a Borgazmus 2008. Kft-vel szemben érvényesíthetik, mert azok teljesítéséért sem az Önkormányzat, sem a Szabadhajdú Nonprofit Kft. kezességet vagy egyéb helytállást nem vállalt. A rendezvényre bérletet vagy belépőjegyet váltott érdeklődők is a Borgazmus 2008. Kft-t8l követelhetik az elmaradt programok miatt a bérleteik, illetve jegyeik árának a visszatérítését.

Hajdúböszörmény, 2008. augusztus 11.

 

 

Kiss Attila
polgármester

címkék: , ,