A HEGYALJA ÚJ ZÖLDJE

2012. 02. 25. | Fesztivál | Gélák Róbert

Szorosabbra fűzi együttműködését a Borsodi Sörgyár és a Hegyalja Fesztivál, hogy a szinergiában rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználva közösen tegyenek az észak-magyarországi régió, és ezen belül is Borsod-Abaúj-Zemplén megye kulturális és gazdasági fellendüléséért. Ennek az összefogásnak a jegyében Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja 2012-ben Borsodi Hegyalja Fesztivál néven jelenik meg.

Az észak-magyarországi régió legjelentősebb szereplői közé tartozó Borsodi Sörgyár és a Hegyalja Fesztivál együttműködésének sikeres 12 éve után az idén még szorosabbra fűzi kapcsolatát. A Borsodi Hegyalja Fesztivál 2012-es logója a Borsodi márka színeire hangolva jelenik meg, valamint az új weboldal is tükrözi a lokálpatrióta törekvések erősítését az országnak abban a régiójában, ahol a helyi nagy gazdasági szereplők és az összesen közel 100 ezer tokaj-rakamazi fesztiválozó és helyi lakó összefogására talán a legnagyobb szükség van. A Borsodi éppen a fesztivál 13. évében vállal kiemelkedő szerepet, abban az évben, amelyben a Hegyalja az ország első történelmi tája lett, és amelyben a fesztivál a helyiekkel és a fesztiválozókkal együttműködve a régió fontosságára hívja fel a figyelmet. De persze a Hegyalja Fesztivál résztvevői a Borsodi idei évre tervezett számtalan újdonságával és innovációjával is találkozhatnak.

Zöldre hangolva

Az együttműködés természetesen túlmutat az

arculat zöldre hangolásán, hiszen a Borsodi Sörgyár és a Hegyalja Fesztivál 2012-ben is folytatja azt a környezettudatos szemléletformálást, amelynek számos eleme Rakamaz-Tokajról indult el, és vált országos jelentőségű kezdeményezéssé. A két szereplő közös munkájának eredménye például a ma már országosan bevezetett re:pohár, amely forradalmasította a fesztiválkultúrát, illetve eredményeként jelentősen csökkenthető a szórakozóhelyeken termelődő szemét mennyisége. A sörösdobozokból ékszereket alkotó iparművészek szintén a Hegyalján debütáltak, és innen indult el az országos gerillakertész mozgalom is. A fesztivál jelentős munkahelyteremtő erővel bír, a négy napja alatt a régió vállalkozásainak és önkormányzatainak több mint félmilliárd forintos bevételt generál évről-évre. Emellett teret ad a helyi kulturális és civil kezdeményezéseknek, amelyek így országos ismertségre tehetnek szert.

Százezrek az ország első történeti tájáért

A magyarországi zenei fesztiválok között a visszatérők aránya a Hegyalján kiugróan magas, a Tokaj-Rakamazhoz tartozás, a Tisza, a világörökségi terület iránti rajongás a fesztiválozók identitásának része. Az a 100 ezres közösség, amelyet a Hegyalja településeinek állandó lakói, a hegyaljások, a fesztivál fellépői alkotnak, valamint a Borsodi Sörgyár és a Hegyalja Fesztivál ebben az évben együtt mozdul a régió fejlődéséért.

13. Hegyalja fesztivál: nyaralás megzenésítve

A Hegy’ az a hely, ahol nem kell választanod a víz, a bor és a sör között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindhármat megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a Borsodi söreit, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy’en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal és sörszakértőkkel is találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. De sőt, a Lucky 13 Hegy’en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.

Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.

címkék: