Balaton Sound 2010 – 3. nap

2010. 07. 10. | Balaton Sound | Valter

A szombati nap programját a nagyszínpadon már szokásos módon a 100% MTV dj kollektívái nyitják. A We Plants Are Happy Plants és a Datascent pörgetései után este hattól az Irie Maffiáé a terep. A magyar dancehall-reggea színtér elsőszámú zenekara a fekete gyöngyszem Senával, Mc Columbóval, Busával és a teljes, nyolctagú bigbanddel alapozza meg a hangulatot a hazánkban immáron sokadik alkalommal megforduló ausztrál Pendulum live setjéhez. A könnyen fogyasztható, rockosított drum’n’bass pionírjai május végén megjelent új albumukkal turnéznak. Az Immersion dalai egyrészt visszakanyarodnak az első lemez szikárabb dubstepes, electrohouse világához, másrészt folytatják az In Silico-n kijelölt rockosabb irányt. A végtelenségig folytatott, őrült ikszelésre David Guetta euforikus tekerései válaszolnak tíz órától. A világ jelenleg legnépszerűbb DJ-jeként számon tartott Guetta a tavalyi Heineken Balaton Soundos gigantikus bulija után hajnalban csatlakozott a szomszédos színpadon keverő Sven Väthhez, és az a fesztivál addigi történetének talán legemlékezetesebb pillanata volt.

A Burn Arénában Collins & Benham, majd Hot X bemelegítése után fél egytől az utóbbi évek egyik kultfilmje, a Berlin Calling emblematikusan figurája, Paul Kalkbrenner a hangulatfelelős. Fél háromtól a detroit-i technolegenda Carl Craig, levezetésképpen pedig a Sven Väth életművének nyomvonalán elinduló újgenerációs német techno szcéna fenegyereke, Gregor Tresher diktálja a ritmust.

Paul Kalkbrenner

A T-Mobile Teraszon a délután a magyar elektro eklektika jegyében indul. A triphop alapú, Berger Dalma vezette Esclin Syndot, a Beat Dis, majd 8 órától aZagar követi. Az est további részében a brit előadók veszik át az irányítást a teraszon. A South Central névre hallgató indie DJ-formáció a kortárs, angolszász popkultúra dalainak innovatív átformálásával vívta ki magának a szakma és a közönség elismerését, míg az 1 órakor fellépő Damian Lazarust sokan generációja egyik legjobb, legsötétebb és legsúlyosabb underground DJ-jének tartják. A hajnalt a T-Mobile Teraszon a német Michael Mayer és aJunkie & Hawky elektropárosa köszönti.

Az MR2-Mol színpadon garantált a felszabadult ugrándozás a PASOkoncertjén. A nagycsaládos ska-őrületet követően a klubkedvenc szőke díva, Péterffy Bori és a Love Band tereli sanzonosabb, alternatívabb irányba az estét, hogy aztán átadja a stafétát a jelenleg Modul néven alkotó DJ Mangonak (Modul aka Mango), az MR2-s Izil & Rockerfeller duónak, valamint a nap programját záró All Night Breaks csapatának.

Az OTP Bank FreeDome-ban a stand-up comedy napi hőseit, Lórán Barnabást és Kovács András PétertKonrad & Nagya váltja a színpadon este hatkor.  A Biscuit Reality és a Bernáthy & Son livesetje után egy órától a francia partykultúra legnagyobb reménysége, Pierre-Alexandre Busson, azaz Yuksek csapatja zabolátlan remixeit. Zárásképpen Marvin és Cyborg Templar kever.

A Heti Válasz Borfesztiválon a harmadik nap délutánján Harmónia Garden nyílik, este kilenckor Voga Viki lép fel, akit a The Bluesberry Band koncertje, és a Blokk hajnalig tartó bulija kever le.

A Heineken Music Arénában délután ismét Ordinatronic működik, este pedig Palotai & MC ZeekGarfield ésDJ Pozsi kever.

címkék: , ,