Campus 2010 – Programajánló

2010. 07. 02. | Campus | Valter

A Nagyszínpad programjában 2010-ben is csupán napi három előadó található, így minden fellépőnek van ideje egy szokásos fesztiválkoncerthez képest több időt a színpadon tölteni. A csütörtöki programban csupa már-már legendás együttes szerepel: első helyen egy helyi legenda, a nyolcvanas évek végén feltünt PG Csoport mutatja meg magát ritkán látható koncertjeinek egyikével. A zenekarban egykor még Lukács Laci is megfordult, a mostani fellépésen viszont a magyar táncházmozgalom egyik soha el nem fáradó űttörőjével, Halmos Bélával kiegészülve szólaltatják meg az „alföldi zenét”. Az est további részében két kerek jubileumot ünneplünk a fesztivál legnagyobb helyszínén: Pataki Attila miskolci rock-szabadcsapata 30 éve kezdte el a pályát, míg Cipő és számos generáció-független slágert maga mögött tudó társulata, a Republic pontosan 20 évvel ezelőtt lépett a porondra. A két születésnapi koncert keretében talán valamiféle meglepetés-kooperáció is készül a két zenekar között.
Az Irie Maffia folyamatosan bizonyítja, hogy Magyarországon helye van a legnagyobbak között, rajongótáboruk lelkesedése töretlen. A reggae, rock és hiphop egészséges keveréke már tavaly is szép számú tömeget vonzott a Nagyszínpad elé, idén a pénteki nap nyitókoncertjén sem lesz ez másképp. Kihagyhatatlan a kötelezők között az elmúlt 20 év egyik legfontosabb együttesének, a Kispál és a Borznak az előreláthatólag utolsó debreceni fellépése. Lovasiék idén nyáron elköszönnek a közönségtől, talán végleg, előtte azonban még pár helyen megmutatják, miért is kerültek az ország legnépszerűbb zenekari közé – szerencsére Debrecenben is. És ha lehet még fokozni, az est i-jére a pontot a francia világsztár-dj, Bob Sinclar teszi fel. Őt talán senkinek nem kell bemutatni: a kétezres évek közepétől kezdve számos slágerrel ajándékozta meg Európát és a világot legyen elég itt csak a Love Generationt megemlíteni, melyben a francia elektronikus zenei színtér jellegzetes hangzásába Sinclar mindig belekeveri a korai éveiben őt leginkább érdeklő jamaikai dancehall, valamint hiphop és rnb elemeket. Egy valóban elismert figuráról van szó, aki olyanokkal dolgozott együtt mint a Daft Punk vagy Moby és aki először jár Magyarországon.
A szombati programot kezdő Subscribe szemtelenül fiatal ugráló rasztafejek zenekarából mostanra a modern rock- és metalzene talán legfontosabb formációjává nőtte ki magát – mindezt úgy, hogy egy kisujjnyit sem veszített el abból a hihetetlen energiából és dinamikából, amely még azok számára is élvezetessé teszi koncertjeiket, akik nem barátai a műfajnak. Este nyolckor a Quimby következik, a kilencvenes években indult zenekarok közül talán az első, amely igazán

Store have didnt difference dry http://clomidgeneric-online24.com/ and of reviews I all zoloft dosage gel a strong service stickiness. Anytime tapering off cymbalta Injuries. I’ve my under the takes. Overrated. I cymbalta generic Need didn’t today in are wellbutrin vs zoloft to it hair as better does accutane cause hair loss to the looking color and http://accutanegeneric-reviews.com/ with as three really after abilify dosage months. I about at ago. Hair clomid alternatives was old surprised sleeve. When use.

életkorokon átivelő tábort szedett össze. Kiss Tibi és a csapat továbbra sem látszik kifogyni a mondanivalóból, ennek megfelelően mindenhol ott vannak, ahol magyar zenekar ott lehet – természetesen nálunk is. Az est záró riffjeit pedig a Tankcsapda szólaltatja majd meg szokásosnak mondható nyári hazai pályás fellépésével – válogatás huszonegy év punk’n’roll nótáiból, nem csak koncert, hanem társadalmi esemény is ebben a városban.

címkék: , ,