FEZEN – az idei utolsó fesztivál

2009. 09. 01. | Fesztivál | Gellér Kitti

FEZEN - Fehérvári Zenei Napok

FEZEN - Fehérvári Zenei Napok

A korábbi hagyományokhoz híven idén is elérkezett a nyár vége… Itt az ősz, hullanak a levelek, zárnak a strandok, kezdődik a tanév és sajnos véget ért a fesztivál szezon. Azoknak, akik lemaradtak a nyár legnagyobb bulijairól, még nem késő jegyet vásárolni a FEZEN-re, amely méltó lezárása lesz az idei fesztivál sorozatnak. A Fehérvári Zenei Napokat (leánykori nevén Fehérvári Rockfesztivál) szeptember 10-12. között, immáron 12. alkalommal rendezik meg.

A rendezvény 1997-ben Székesfehérváron, városi rendezvénynek indult. Évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendett, így a tavalyi évre kinőtte korábbi helyszínét, a Bregyó közt. Az új helyszín, a Sóstói Ipari Park több szempontból előnyösebb, bár messzebb helyezkedik el, mint a korábbi, de a szervezők biztosítanak fesztivál buszokat a központból. A sátorozás a fesztivál teljes területén ingyenes.

Három nap alatt mintegy 120-130 fellépő lép majd fel. Zenei koncertek, dumaszínház, karaoke és a szokásos tehetségkutató egyaránt megtalálható a programban. Öt színpadon és egy italbárban mindenki fellelheti a számára megfelelő szórakozást. A kisebb helyi bandáktól kezdve a szokásos magyar felhozatalon át egészen a világsztárokig, a program felölel szinte minden zenei stílust. Két külföldi banda, a Paradise Lost és a U.D.O is helyet kapott a programban. Az 1988-ban alakult Paradise Lost egy angol gothic metal együttes, amely – a My Dying Bride és az Anathema zenekarokkal közösen – a doom-death metal és a gothic metal stílusalapítója volt az 1990-es évek elején. Az U.D.O. az Accept német heavy metál bandából kivált Udo Dirkscheiner szóló projektje, mely méltán érdemelte ki „a metál törpe-óriása” jelzőt.

A fesztivál különlegességeként említhetjük meg, hogy a szervezők az elejétől fogva nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kis zenekarok is teret kapjanak a nagy sztárokkal szemben, valamint hogy az élő zene győzedelmeskedjen a gépi zene felett. Ragadja hát meg mindenki az alkalmat, hogy idén utoljára átélhesse a fesztivál hangulatot, hiszen a következő ilyen alkalomra még majd egy évet kell várni.

további infók: http://www.fezen.hu »

címkék: ,