A Machine Headnek is jó volt Tokajban

2009. 07. 18. | Hegyalja Fesztivál | Gélák Róbert

Machine HeadRobb Flynn és csapata csütörtök este Tokajban még azokat a hegyaljásokat is tűzbe hozta, akiknek egyébként soha nem fordulna meg a fejükben, Machine Headre fejet rázva is felpörgethetik magukat. A thrash metal-rajongók viszont ennél jóval többel, egy életre szóló koncertélménnyel lettek gazdagabbak csütörtök este a Hegyalján. A Machine Head előzenekaraként fellépő Depresszió együttes gitárosa, Hartmann Ádám is úgy zárta az estét, hogy élete legjobb bulija ez volt.

Ez nem is csoda, hiszen Robb Flynnék 17 év tapasztalatával a hátuk mögött zúztak Tokajban. Az énekes-gitáros és Adam Duce basszer egy Metallica koncerten bulizva alapította meg a Machine Head-et. A két nehézfiú az óta rengeteg turnén és fellépésen van túl. A masszív összezártság miatt kialakuló konfliktusok tavaly ősszel egy nagyobb balhéban csúcsosodtak ki: a két alapító tag olyan csúnyán egymásnak esett, hogy ez kis híján az együttes feloszlásához vezetett. A csütörtöki Hegyalja koncerten bulizó 16 ezres tokaji nézősereg nem kis örömére azonban a két srácnak sikerült levezetnie a feszültséget, hiszen ehhez a színpad ideális terep. A konfliktuskezelést azért nem bízták a véletlenre, szakember is segít nekik abban, hogy ahelyett, hogy egymás torkának ugorjanak, teljes erővel tépjék tovább a húrokat. Ahogy csütörtökön a Hegyalján tették.

A Machine Head zúzás után a péntek esti koncertre már a Faithless melegít, amelynek fellépése várhatóan minden idők legnagyobb közönségét vonzza a Hegyaljára – kérdés, hogy a tegnap esti 15 ezres nézősereget, amit a Machine Head vonzott, lehet-e überelni.

címkék: