Három új számot mutatott be a Faithless a Hegyalján

2009. 07. 19. | Hegyalja Fesztivál | Gélák Róbert

FaithlessIdén nyáron csak néhány fellépést vállalt a páros, Sister Bliss és Maxi Jazz ugyanis az új albumon ügyködnek, ráadásul a DJ két és fél éves fia is garantálja, hogy pörgős legyen a páros élete. Sister Bliss így nem sokat alszik most, és a Hegyalja közönségét sem hagyta pihenni: éjjel 1-ig pörgette a lemezeket.

Ibiza, Párizs és Miami mellett a Hegyalja lett idén nyáron az a helyszín, amit a Faithless elvállalt, és különleges programmal is készültek: a buli elején Maxi Jazz állt be a lemezjátszók mögé, hogy megmutassa, milyen zenéket hallgat otthon, mi szól a zenelejátszójáról utazás közben. Egy ilyen bensőséges, kísérletezős hangulatú bulihoz nem illenek session-zenészek, ezért csak a két törzstag és egy dobos állt a Hegyalja nagyszínpadán.

A páros azt a zenei világot mutatta be, amiben élnek: ehhez hozzátartoznak a jelenlegi hip-hop és R’n’B szcéna legsikerültebb számai is, de az alap természetesen a négynegyed lüktetése. A kettő viszont nem egyszerre, ezért kezdődött Maxi személyes válogatásával a show, bemelegítésképpen.

A négynegyedet Sister Bliss eresztette szabadon, és majd’ másfél  órán keresztül korbácsolta a basszusokkal végig a közönséget. Maxi Jazz ekkor már a közönséggel volt, fáradhatatlanul pörgött a színpad elején, hogy minél közelebb lehessen mindenkihez. A szőke DJ az Insomnia dallamaival indított, és ez elég is volt a közönségnek ahhoz, hogy azonnal beleszeressen. Sister Bliss ezután rátért az új anyagra, ami már egész közel áll ahhoz, ami a hamarosan megjelenő albumon lesz. A fesztiválozók pedig hozzárakták a magukét: azt az élményt, amit a tokaji közönség magasban lévő kezei nyújtanak, a londoni csapat be fogja építeni a hamarosan érkező anyagba.

címkék: