Látogatottsági rekordot döntött a Hegyalja Fesztivál

2009. 07. 26. | Hegyalja Fesztivál | MTI

Látogatottsági rekordot döntött idén a Hegyalja Fesztivál: a Tokaj határában tizedik alkalommal megrendezett programsorozatnak minden eddiginél több, összesen 71 ezer vendége volt – közölték a szervezők az adatok összesítése után. A július 15. és 19. között megrendezett esemény összegzése azt mutatja, idén a fesztivál országos happeninggé nőtte ki magát. Budapestről és a főváros környékéről jóval többen érkeztek, mint a korábbi években, sőt, Nyugat-Magyarországról és Szlovákiából sem kevesen jöttek “hegyaljázni”. A fesztiválozók magját azonban most is a kelet-magyarországi megyékből érkezők alkották.

Hegyalja Fesztivál 2009

Hegyalja Fesztivál 2009

A “legerősebb” napon egy időben 16 ezer ember tombolt a fesztivál helyszínein. A legnépszerűbb rockkoncert a Machine Headé volt, az elektronikus zenei fellépők közül a Faithless DJ-szettjére mozogtak a legtöbben, a legnagyobb tömegeket vonzó magyar együttes pedig a Hegyalja Fesztivállal együtt szülinapozó, húszéves Tankcsapda volt.

A kedvezőtlen, viharos időjárás szombaton veszélybe sodorta ugyan a Basement Jaxx koncertjét, hiszen a nagyszínpadnak le kellett állnia, de végül a brit formáció és a N.O.H.A. is megtarthatta show-ját az egyik sátorban.

A fesztivál minden helyszíne végig telt házzal üzemelt, de nemcsak a rendezvény színpadai, hanem Tokaj és a környékbeli Rakamaz, Bodrogkeresztúr és Tarcal is zsúfolásig megtelt a Hegyalja vendégeivel.

Ebben az évben a rendezvény első alkalommal lépett ki a fesztiválterületen túlra: a Paulay Ede Színházban zajló koncertek, előadások és kiállítások is nagy sikerrel zajlottak, így jövőre még több programot terveznek Tokajban a fesztivál idejére.

2010-re egyébként a hegyaljások és az érintett önkormányzatok nem csak a kemping vizesblokkjait fejlesztik, de – a fesztivál harmadik napján tapasztalt vízellátási problémák miatt – egy 4 kilométeres vízvezetékkel is készülnek.

A szervezők megjegyezték: válság ide vagy oda, a programsorozat összes italfogyasztása jóval nagyobb arányban nőtt, mint amennyivel a fesztiválozók száma. Sörből 128 ezer korsóval ittak meg idén a hegyaljások, vízből és üdítőből 25 százalékkal több fogyott, mint tavaly. Az előző évben összesen 65 ezer liter folyadékot ittak meg a szórakozók négy nap alatt, vagyis átlagosan 40 százalékkal

nőtt a folyadékfogyasztás a tavalyi kiadáshoz képest.

(MTI)

címkék: ,