A 20 éves Tankcsapda a Szigeten ünnepel

2009. 05. 21. | Sziget | Valter

Tankcsapda


A május 20-i A38 állóhajón megrendezett sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette a Sziget főszervezője, Gerendai Károly és a Tankcsapda rockzenekar, hogy az együttes 20. születésnapja alkalmából a fesztivál -1. napját Tankcsapda-napnak nyílvánítják ki. “Az elmúlt 20 évben még nem voltunk 20 évesek, ezért szerettük volna ezt méltóképpen megünnepelni.” – mondta Lukács Laci. Mivel eddig egy alkalom kivételével (Lukács ejtőernyős balesete miatt) minden évben felléptek a Szigeten, úgy gondolják ez lehetne ennek a sorozatnak a megkoronázása. Ennek köszönhetően ezt a napot az együttes köré fogják felépíteni: három előzenekar fog felépni még ezen a napon, olyanok, akik valamilyen kapcsolatban állnak a Tankcsapdával, de az ő kilétük még nem ismert. Viszont a SKAfunderz zenekar nagy valószínűség szerint köztük lesz, mivel kiemelték, hogy szeretnék, ha rajtuk kívül még egy debreceni csapat is felléphetne.

Gerendai Károly elmondta, hogy nagy Tankcsapda rajonló létére örült annak, hogy a Szigeten rendezhetik meg a nagy szülinapi koncertet, amit remél, hogy a 25., esetleg 30. szülinapon megint megismételnek majd. A zenekaron kívül eddig mindössze az Illés, az LGT és az Iron Maiden kapott rá lehetőséget, hogy saját napot tartsanak. Kiemelte még azt is, hogy a napijegyekhez a normál szigetes 10e Ft-os helyett erre a napra mindössze 5000 Ft-ért lehet majd hozzájutni, viszont csak július 1-ig, mert az ÁFA emelése miatt, utána már 5250 Ft-ért lehet majd kapni, de az ún. “ottalvós” bérlettel be lehet majd jutni.

Gerendai azt is elmondta, hogy nagyon tetszik neki a Tankcsapda hozzáállása a dolgokhoz, mert színte állandóan csak arról beszélnek, hogy mivel lehetne feldobni a koncertet, milyen pirotechnikai cuccokat lehetne még bevetni stb, és nem az a téma, hogy mennyi pénzt kapnak ezért.

Laci erre azt reagálta, hogy ők nem is maguknak játszanak, hanem a közönségnek. Otthon a stúdióban mikor zenélgetnek maguknak az egy dolog, de az a legjobb, mikor több ezer ember előtt ezt elő is adhatják. Lukács beszélt még a készülő új stúdió lemezükről, amit a tervek szerint a nyár végére, de “iskola kézdésre” biztosan kiadnak majd. Ebből készülni fog egy maxi lemez is, amit a Pesti Est mellékleteként bárki ingyen megkaphat. A sajtótájékoztatón levetítettek egy pár perces werkfilmet, amely alapja az új lemez egyik nagyon állat, zúzós száma volt. Biztosíthatlak benneteket, hogy a Tankcsapdához méltó, nagyon kemény albumot fogunk majd kapni.

Végezetül este az A38 hajón egy kisebb házibuli jellegű koncertet tartottak a fiúk, a Jim Beam jóvoltából, lezárva ezzel a tavaszi koncert turnéjukat. Bár nem sokat fognak otthon ülni, mivel a nyári szezon nekik már május 28-án el is kezdődik.

címkék: , ,