A VOLT nyitja a nyarat

2009. 04. 06. | Volt Fesztivál | Valter

Volt

Volt fesztivál 2009

Közép-amerikai zenék keverednek a nyugati parti sunshine gerilla funky szóhullámaival a DELINQUENT HABITS latino rapbanda lüktető chicano fiesztáján, ők a nyitónapon fűtik a VOLTosok hangulatát.  Először jár Magyarországon a brit ART BRUT, akik 2007-ben a WAN2 popmagazin szerint az év egyik legjobb lemezét jelentették meg a brit cockney értelmiség szószólóiként meghódítva Európa legfontosabb koncerttermeit. A balkáni zenei építkezés eklektikus programjával lepi meg a VOLT közönségét a BALKAN BEAT BOX, melyet a brooklyni etno zsiványok a világ minden pontjáról összeszedett zenei motívumok egyesítésében valósítanak meg. Az emlékezetes tavalyi Manu Chao koncert lendületét idézi az éltető világzene legfényesebb új csillaga a CHE SUDAKA. Egy hamisítatlan forróvérű kelet-európai jazz esttel ajándékozza meg a 17. VOLT Fesztivál közönségét a lounge zene fővárosából, Sopronba érkező Fatima Spar and the Freedom Frieszenekar, valamint ezúttal Sopronban támad a 2006-os Glastonbury fesztivált megnyitó, sokkoló színpadi produkcióiról hires RALPH MYERZ and the Jack Herren Band őrült legénysége.

Az elektronikus zene hívei sem hiányolhatják kedvenc sztárelőadóikat az idei VOLT Fesztivál programjából. A nyitónapon lép fel az év drum and bass-albumával számos szakmai díjat magáénak tudható CHASE & STATUS, MC JAKES társaságában. GOLDIE a popkultúra minden területét, így a legjelentősebb fesztiválokat és klubokat meghódította már az elmúlt húsz évben. Az aranyszájú drum’n’bass ikon étlapján főfogásként most Sopron és a 17. VOLT Fesztivál következik. Reggelig tartó hatalmas show várja majd a NOISIA rajongóit, és az új évezred legjelentősebb breakbeat mutatványosaiként aposztrofált PLUMP DJ’S közönségét.Jalapeno Night Show néven egy egész este a nívós holland elektroteret uraló KRAAK & SMAAKé, akik SKEEWIFF társaságában pörgetik fel a közönséget az idei VOLT Fesztiválon.

Mindeközben gőzerővel zajlik a VOLT Fesztivál 10 színpadára tervezett hazai fellépők szervezése. A Soproni Nagyszínpad magyar előadói már a “helyükön” várják a fesztivál kezdetét. A VOLT-on indul a húszévesTANKCSAPDA születésnapi turnéja, valamint “bérelt” helyét foglalja el a Nagyszínpadon évről-évre remeklő KISPÁL ÉS A BORZ és a QUIMBY zenekar, akik mellé a VOLT szervezői az idén friss neveket is meghívtak a fesztivál technikailag is megújult monstre főszínpadára. A KAUKÁZUS, a VAD FRUTTIKPÉTERFY BORI, a CSÍK és a 30Y is itt ad koncertet. “Nagy-szín-pad-nagy-szín-pad!” 2008-ban ezt skandálta a nagyérdemű a BEATRICE és a BELGA teltházas VOLT-os koncertjén, és ezt a szervezők is meghallották. Idén őket is itt láthatjuk. Várakozáson felüli érdeklődés kíséri ÁKOS “40+1” című megnyitó koncertjét, amelynek július 1-én a Soproni Aréna ad otthont. Az erre a programra is érvényes jegyek napokon belül országszerte kaphatóak.

Április közepére napi bontásban is olvasható lesz a www.volt.hu oldalon a VOLT részletes programja, amely keretében 10 színpadon 220 dj és zenekar szerepel majd.

Kedvezményes belépők június 5-ig kaphatók a www.volt.hu oldalon közölt jegyelővételi helyeken. Mindazok, akik a VOLT KLUB tagjaiként rendelnek bérletet, minden bérlet mellé 2009-es VOLT pólót és CD-t kapnak ajándékba, mindemellett a bérletet és a pólót futár szálítja házhoz az ország bármely pontjára. (részletek: www.volt.hu/klub)

címkék: