Mafia II, a Padre második csapása

2010. 09. 10. | gameZ | Palásti Zoltán

„Ülj le fiam. Tudod, én „Hiszek Amerikában”, de a 20-as évek modern világa egy kemény időszak nekünk szicíliaiaknak. És hát, össze kell tartanunk minden szorult helyzetben. Ezért, ha megkérhetlek, ragadd meg ezt a Thompson géppuskát. És légy szíves, ülj be abba a flancos kocsidba, és lődd szét a Mariano családot. A kedvemért. Capiche?!”

Lövöldözés, zsarolás, gyilkolás. Egy olasz meló, amit a Mafia első részében játszhatunk, és most már végre folytathatunk PC-n illetve Xbox 360-on. A GTA 3 stílusában készült Mafia játék rajongói nyolc évet várhattak arra, hogy végre megjelenjen a folytatása: a Mafia II.

A játékban egy Vito Scaletta nevű maffiózót alakítunk, akinek célja, hogy egyre feljebb kerül a gengszter-ranglétrán. A küldetéseink a következők: pénzbeszerzés, rombolás, pusztítás és persze gyilkosság. Mind ezt úgy, hogy a rendőrség nekapjon el. Ebben segítenek a játék álcázási lehetőségei, átöltözhetünk, más kocsit szerezhetünk, vagy akár rendszámtáblát cserélhetünk.

Gyönyörű grafika, kidolgozott párbeszédek és izgalmas történet. A 2K Czech fejlesztő csapata mondhatni kitett magáért, és méltó utódot készített a 20’-as évek olasz gengszter sorozatából. Erre megszólalhat a padre: „Hagyd a puskát, hozd a Mafia II-t!”

címkék: