EFOTT Debrecenben

2007. 01. 05. | EFOTT | archivum

Nemzetközi sztárok nélkül, de a tervek szerint a legismertebb és legelismertebb hazai zenekarok fellépésével tartják az idei EFOTT-ot, amelynek helyszíne ezúttal a Debrecen-Erdőspusztán található Vekeri-tó lesz. A városból ingyenes buszjáratokkal lehet majd a helyszínre közlekedni, de a szervezők célja, hogy a debreceni villamosjáratokat is ingyenesen használhassák a fesztiválozók. A tó körüli húsz hektáros terület kiépített infrastruktúrával rendelkezik.

A várható programok között színházi és táncművészeti előadások, filmvetítések, népművészeti programok, képzőművészeti kiállítások, valamint a legkülönbözőbb sport-, szabadidős és turisztikai programok lesznek. A zenei rendezvényekre hazai fellépők koncertjeivel készülnek a szervezők. “A nagyobb nemzetközi sztárok felléptetése inkább csak a fesztiválok közti versengésben jelenik meg, ez több látogatót nem vonz. Többet érünk el, ha minél jobb hazai fellépőket hívunk el” – fogalmazott az EduPress kérdésére Dajka Zoltán, a Debreceni Campus Kht. marketingvezetője. A közhasznú társaság a Debreceni Egyetem (DE) szolgáltató cége, és a felsőoktatási intézmény teljes vendéglátói hálózatát üzemelteti. A Campus Kht. és a DE hallgatói önkormányzata egyedüliként pályázta meg az idei EFOTT-ot, a HÖOK bizottsága pedig egyhangúlag döntött a helyszín és a szervezők mellett.

Az EFOTT idei helyszíne közel fekszik a magyar-román határszakaszhoz, így a szervezők Nagyváradon és Erdélyben is szeretnének belépőjegyeket értékesíteni. A hetijegyek június 22-éig 9000 forintért, július 20-áig 9500 forintért, a helyszínen pedig 10500 forintért válthatók. A napijegyek 3500 forintba kerülnek majd, de kétnapos hétvégi jegyhez is hozzá lehet jutni: ezért 6000 forintot kell majd fizetni. A jegyeket május elején kezdik árulni, a www.efott.hu honlap pedig március 20-án indul el.

A vasúti diákkedvezmények kapcsán Miskolczi Norbert a sajtótájékoztatón elmondta: a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal folytatott tárgyalások következő időpontja várhatóan két hét múlva lesz, de az egyeztetések január 31-ei lezárulásáig nem gondolkodnak tiltakozó akciókban. A HÖOK ugyanakkor továbbra is azt tartja a legfontosabbnak, hogy a kedvezmények köre továbbra se szűküljön: vagyis a nappalis diákok ezután se csak az iskola-lakóhely viszonylatban vehessék igénybe azokat, s az esti és levelező tagozatosok vasúti kedvezményei se szűnjenek meg. Mint a HÖOK elnöke elmondta: a kormányszóvivői tájékoztatás alapján idén májustól alakítanák át a vasúti utazás kedvezményrendszerét. A január elején érvényes tarifával számítva a 67,5 százalékos mérséklésű menetjegy ára 833 forint, a teljes árú jegy 2562 forintba kerül a Budapest-Debrecen viszonylaton.

Forrás: http://www.edupress.hu

címkék: ,