Iron Maiden a Szigeten

2008. 02. 09. | hírek | Nábrádi Enikő

Az Iron Maiden a Somewhere Back In Time fémjelzésű világkörüli turné keretében látogat el hozzánk egy átalakított Boeing 757-essel. A csapat a Live after Death koncert-DVD forgatása kapcsán ugyanazt a hangulatot próbálja megidézni, mint amilyen a legendás 1984-es Powerslave produkciókon volt. Akkoriban a magyarországi szervezők az alig két éves Budapest Sportcsarnokba nem merték beengedni a bandát, így csak a BS előtti parkolót amortizálhatták le a rajongók.
A Maiden-mánia mára már világméretűvé vált, a turné összes helyszínén pillanatok alatt lecsaptak az összes jegyre, így annak is szemfülesnek kell lennie, aki a Szigeten akarja végigtombolni a koncertet. A nulladik napon csak az aznapi, illetve az ottalvós hetijegyek az érvényesek, ha valakinek hazamenős jegye van, annak váltania kell még egyet a Maiden koncertre is. Az árak a szervezők ígéretének megfelelően nem emelkedtek, a gyakorlatban viszont kevesebb napra oszlanak el, így többet tudnak költeni a fellépőkre.
Azon elvakult szigetlakók, akiknek még a csuklójukon ficeg a tavalyi, netalán az azelőtti karszalag, ne reménykedjenek: mai pénzorientált világunkban sajnos már nem értékelik az effajta elszántságot.
Más fellépőkről egyelőre még nem tudni, de aki szerepelni szeretne a Fesztiválon, az még március 14-ig jelentkezhet; feltéve, ha van pár olyan saját szerzeménye, amelyet szívesen megosztana a hálás szigetlakókkal.