Diótörő és Egérkirály musical

2007. 10. 23. | kultúra | Gélák Róbert

Diótörő azonban nem volt mindig fából, hiszen ő csak az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott diótörő fabábbá, így aztán Diótörő már fából faragott konyhai segédeszközként került Marika kezébe. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét emberré változtatja őt.

Mert a szeretet a legfontosabb dolog a világon! Minden eszközzel meg kell küzdenünk érte! Valóban minden eszközzel? A dagadt egérkirály és gonosz anyja szerint: igen! Pirella – a vad denevérlány – szerint: igen! Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe. És átváltoztatja és visszaváltoztatja és megmenti és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Valóságot álmodik a szeretetről.

Egy történet MINDENKINEK, aki szereti a zenét, szereti a szép történeteket, szereti a csodákat és szeret szeretni!

A történet nagybácsija, Drosselmeier édesapja:Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Hoffman német író, mesélő. De előtte foglalkozott zenével, festészettel is. Sőt, jogi tanulmányokat is folytatott. Dolgozott hivatalnokként. Karmesterként. Volt zeneigazgató. A zenélést váltotta fel életében az írás, de majdnem minden írásában megtalálható a zenélés.

Fantasztikus novellákat kezdett írni. Történetei a fantázia világba vezetnek el bennünket. Több más művészt, zeneszerzőt megihletett munkássága, például Offenbach: Hoffmann meséi, Csajkovszkij: Diótörő, Delibes: Coppélia, vagy legutóbb, Szomor György: Diótörő és Egérkirály.

A csoda és a misztikum nem hagyja nyugodni hőseit, s valószínűleg magát Hoffmannt sem. Nyughatatlan, „delejező” ember volt, olyan nagy tudással és széles látókörrel, mint a tenger.

Történeteiben legtöbbször keveredik a valóság és a képzelet. Hősei átlátnak egy másik világba, s ez vagy megijeszti, vagy éppen örömmel és rendkívüli képességekkel tölti el őket. Hoffmannt nevezhetnénk az első fantasztikus írónak.

A Vörösmarty Színház és a West End Színház közös előadását idén karácsonykor ismét láthatja a nagyközönség. Kedves történet, remek zene, látványos díszletek és jelmezek, rengeteg szereplő…

2007 December 22 – Szombathely, 2007 December 26 – Budapest, 2007 December 29 – Győr, 2008 január 05 – Debrecen