Nagy sikerrel zárult a két napos HVG állásbörze

2007. 11. 01. | programok | Andy

szövegA két napos kiállításon 72 cég és 21 felsőoktatási iskola standjait látogathatták meg az idelátogatók.
Egy fiatal munkavállalónak élete során több munkahelyet, esetleg szakmát kell váltania, és folyamatosan képeznie kell tovább magát. Itt egy helyen megtalálhatták a karrierjük építését szolgáló lehetőségeket, akár állást, akár továbbképzést kerestek. Több éves felmérések is azt bizonyítják, hogy még minid sok munkahelyen hiány van mérnökökből és informatikusokból.
Minden cégnek kikötése volt a legalább egy társalgási szintű idegen nyelv használata. De ha több nyelvet is művel a pályázó magas szinten, nagyobb esélyekkel indulhat egy állás megszerzésében.
Természetesen nem csak a több éves tapasztalattal rendelkező álláskeresőknek, hanem a pályakezdőknek is tudtak több lehetőséget ajánlani. Sőt az sem volt akadály, aki esetleg nem rendelkezett diplomával. Nekik főként Call center és adminisztrációs állást tudtak ajánlani.

De nemcsak álláskeresésre volt lehetőség. A felső szinten előre fel lehetett iratkozni különböző foglalkozásokra. Lehetőség nyílt ingyenes nyelvi szintfelmérőre, grafológiai gyorselemzésre, karrier tanácsadásra, CV-tanácsadásra, próbainterjúra és logikai játékok-IQ tesztek kitöltésére is.

A kiállító cégek munkatársai készséggel álltak minden érdeklődő számára. Aki pedig lehetőséget látott az általa kiválasztott állás megpályázásában, az akár személyesen is leadhatta önéletrajzát.

Az álláskeresők segítségére olyan ingyenes prospektusok is, amikből megtudhatták,hogy melyik cégnek pontosan milyen szakmai elvárásaik vannak az állás megpályázásához.

– Manapság nagyon nehéz jó állást találni 35 év felett. Az ingyenes tájékoztató füzet

nagyon hasznos. Rögtön megtaláltam azokat a kiállító cégeket, akiknél esélyes lehetek, és ott helyben be is adhattam az önéletrajzomat.

– Én vidékről jöttem. Sajnos nálunk nagyon kevés a munkalehetőség, ezért szeretnék Budapesten állást találni. Szerencsére sok cégnél sikerült beadnom az önéletrajzomat, és az sem okozott problémát, hogy frissdiplomás vagyok. – nyilatkozta a 24 éves Andrea.