Összecsapások Budapest belvárosában

2009. 04. 06. | programok | Balta Attila

Fotó: Balta Attila

Fotó: Balta Attila

Szokatlan esemény történt szombat délután 4-kor a Duna korzónál, a Vigadó előtt.

Fényes nappal fiatalok egymást kezdték el püfölni. Nem kell megijedni, nem ment el a fiatalok esze, és nem a kormány politikája ellen tüntettek, csak közel ezer ember csatlakozott a nemzetközi párnacsatához.

090404_parnacsata_vigado-10.jpg

Ilyenkor Sanghajtól New Yorkig mindenütt kivonultak az emberek kispárnáikkal az utcára, és kedvükre dobálták egymást.

Ezen esemény egyébként kitűnő alkalom volt a felgyülemlő feszültség levezetésére, érdemes volt tehát délután 4-kor kilátogatni a Vigadó térre, és beszállni a buliba.

Noha párnacsatázni mindenki tud, néhány szabályt azért nem ártott figyelembe venni: Első szabály az volt, hogy mindenki, hozzon magával párnát, ami puha legyen a sérülések elkerülése végett. A párnacsatázók csak más párnacsatázókat támadhattak meg, azokat a járókelőket, akiknél nincs párna, nem szabad volt ütni a párnával. A párnacsata előtt érdemes volt levenni a szemüveget, nehogy megsérüljön harc közben. Az utolsó szabály pedig az, hogy a párnacsata, addig tart, ameddig tart, tehát amíg voltak párnacsatázók a téren, a program nem ér véget.

„Sajnos” a harcosok a fotósokat nem kímélték, és akadtak olyanok is, akik a fán folytatták tovább a harcot.

Magyarországon az alábbi helyszíneken volt még párnacsata : Debrecen – Egyetemnél, a kolik közti tér, 16:00, Eger – Dobó tér, 16:00 Győr – Városház tér, 16:00 Miskolc – Hősök tere, 16:00 Mohács – Széchenyi tér mellett, az Óránál, 16:00 Nagykanizsa – Erzsébet tér, 16:00Pécs – Széchenyi tér, 16:00 (a GYIK szervezésében) Salgótarján – Fő tér, 16:00 (a LokArt szervezésében) Sopron – Kodály tér, 16:00 Székesfehérvár – Városház tér, az Országalmánál, 16:00Szekszárd – Garay tér, 16:00 Szolnok – Tabán-kosárpálya, 16:00 Szombathely – Fő tér, 16:00Veszprém – Óváros tér, 16:00 (az ÉDI szervezésében)Zirc – Rákóczi tér, 16:00.

Képgaléria

Párnacsata


címkék: ,