Szigeti sportvarázs

2007. 06. 12. | programok | Gélák Róbert

A háromnapos rendezvénysorozat során a városlakók tízezrei kapnak lehetőséget arra, hogy ingyenesen sportoljanak, részt vegyenek az amatőr bajnokságokon és testközelből, a sporteszközöket kipróbálva ismerkedjenek meg a legkülönbözőbb sportágakkal. Mindehhez csodálatos díszletet nyújt a Margitsziget, melynek szinte a teljes területét, a MAC pályától a Hajós uszodáig, a Palatinustól a Nagyrétig beborítja a sport. A program hátterét a budapesti sportszövetségek biztosítják, melyek a sportszereket és a szakembergárdájukat adják.

A sport mellett a sziget több pontján felállított színpadon kulturális programok várják a családokat, mert hogy ez az egyik leglényegesebb szempont, itt egy olyan családi programról van szó, melyben minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Ehhez további kedvet csinál az eseményt támogató Coca Cola Testébresztő programja és az OTP egészségpénztár Egészség-sziget programja, melyek szervesen illeszkednek bele a Szigeti Sportvarázs alapgondolatába. Ez pedig nem más, mint a rendszeres testmozgás iránti igény felkeltése, a sportolás megszerettetése, az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása.

Az idei program külön színfolttal gazdagodik, mivel a három nap során a teljesítménypróbára is vállalkozók részt vesznek egy sorsoláson is, melynek fődíja a pekingi olimpián való részvétel. Ebből az alaklomból a látogatók több alkalommal is találkozhatnak egykori és még ma is aktív olimpiai bajnokokkal, akik személyes példájukkal igyekszenek népszerűsíteni a mindennapos mozgás gondolatát, a sport szerepének fontosságát az ember életében.

A 3 nap során 17 olimpiai bajnokkal is találkozhatnak ((Dunai Antal, Németh

Angéla, Nagy Tímea, Szabó Bence, Gyulay Zsolt, Novák Ferenc, Kárpáti György dr., Czene

Attila, Rózsa Norbert, Csollány Szilveszter, Magyar Zoltán dr., Kovács Antal,

Fábián László, Mizsei Attila, Martinek János, Kovács Koko István, Pulai Imre).

Részletes program: www.szigetisportvarazs.hu