Tanyázó

2006. 12. 16. | programok | Ilyés Evelin

Rigó Tamásné, a Nánási Kalendárium főszerkesztője és fő segítője, Péteri Lajosné, aki több írásával is gyarapította a jövő évi kalendáriumot és összegyűjtötte a különféle írásokat, illetve Szabóné Marth Éva, a Hajdúnánási Szellemi Műhely elnöke bemutatták a 2007-es Nánási Kalendáriumot.
A vendégek betekintést nyerhettek a nemrég megjelent könyv fejezeteibe, majd tiszteletpéldányban részesültek a kalendáriumban megjelenő művek írói.

Szólláth Zoltán ismertette a Séta az egykori Hajdúnánáson című kiadványt, mely sok eddig nem látott kép segítéségével végigvezet minket városunkon.

Ezután a Nánás címere pályázatra beadott címerek elkészítőit jutalmazták. A város apraja-nagyja képviselte magát; a rajzolt, festett jelképek mellett mézeskalácsból is készítettek címert, illetve más, érdekes technikákat alkalmazva ábrázolták Hajdúnánás címerét.
A város történetét megjelenítő szimbólum történetéről, jelentőségéről Buczkó József beszélt.

A kalendáriumban megjelenő írások gyűjtésére hirdették meg idén is a Történetek, emberek, arcok című pályázatot, melyre négyen küldték be alkotásukat.
Péteri Lajosné értékelte, bemutatta a különböző terjedelmű pályázatokat.
Kéki István az ácsmesterség szépségeiről, Varga Sándorné a régebbi szórakozási lehetőségekről írt. Máró Gábor hajdúnánási pásztorok anekdotáit, tanulságos történeteit jegyezte le, Ilyés Evelin pedig Síró János hentesmester családjának történetét jelenítette meg.

Az elért sikerekhez gratulálunk.
Reméljük, hogy a hagyománnyá váló Tanyázóra jövőre még többen ellátogatnak, mely színvonalas zárása volt a hétfői városnapi programoknak.