Akasztják a hóhért

2012. 09. 09., 20:40 | kultúra,nincs |

Akasztják a hóhért

Dengyel Esztert kerestem meg, az AKG egyik volt tanulóját, aki időközben színészi pályára adta a fejét. Jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója, Tompa Klára az osztályvezető tanára, de többek között Gáspárik Attila, Bíró József és András Lóránt is tanítja. Még sorolna neveket, de mindenkit lehetetlen megemlíteni, egyszerűen csak boldog és büszke, hogy még ott lehet. Már nem próbálkozik az újságírással, de az Ifinettel még mindig szoros kapcsolatban áll, és igyekszik figyelemmel kísérni a sajtót.

Irokéz örömzene és afrobeat legenda a Szigeten

2008. 04. 11., 19:00 | kultúra |

Irokéz örömzene és afrobeat legenda a Szigeten

Csokornyi zenekar jelzett vissza a napokban a szervezőknek, elfogadva a Sziget 2008 meghívását. Közöttük a Nagyszínpad sztársorában a Jamiroquai, korábbi időpontokban a System Of A Down frontembereként ismert Serj Tankian, a punk-rock egyik alapzenekara a Floggin Molly vagy a brit indie gitárpop-színtér egyik legfelkapottabb zenekara, a liverpooli Wombats. A világzenei helyszínen a Transglobal Underground Natacha Atlas-szal együtt érkezik, de itt lesz a nyugat-afrikai joruba ritmusokat funkkal és dzsesszel ötvöző afrobeat irányzatot megteremtő Fela Kuti legkisebb fia, Seun Kuti is. A WAN2 színpadán lép fel – mások mellett - Danko Jones, a Delinquent Habits vagy a New York Ska Jazz Ensemble illetve a metál helyszínen zúz majd – többedmagukkal - az Iced Earth, az Avantasia és az Exodus is.

A családért mindent – Férfimunka –

2008. 04. 10., 16:41 | kultúra |

A családért mindent – Férfimunka –

A férfiak nehezen viselik el a monotonitást: ugyanaz a reggel, ugyanaz a papucs, ugyanaz a munkahely, ugyanaz a nő. Amennyiben az egyensúly mégis felborul, rosszabbak lesznek a nőknél. Mert mi történik, ha egy férfit kirúgnak a munkahelyéről, netalántán megcsalja a feleségét –aktuális barátnőjét-?! Jönnek a „kegyes hazugságok”, és a végén még a nő, jelen esetben a feleség érzi magát teljesen hülyének: mert hiszen érte, értük tette, törvényszerű, hogy megbocsát neki. Aleksi Salmenpera filmje, a Férfimunka megmutatja a férfiak ostobaságát, és azt, hogy hány nő vágyakozik társ után.

Kirándulás a filmek tengerén
– Titanic Nemzetközi Filmfesztivál –

2008. 04. 04., 00:42 | kultúra |

Kirándulás a filmek tengerén<br> – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál –

Idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapesten. A nevét nem véletlenül kapta az egykoron elsüllyedt hajóról: a Titanicról. Hatalmas, nagyszabású, kifogástalan tervezésű és a szervezők garantálják, hogy ez a vízjáró nem ütközik jéghegybe.

Királyi szemléletmód Békéscsabán
– Jó estét nyár, jó estét szerelem –

2008. 04. 01., 23:25 | kultúra |

Királyi szemléletmód Békéscsabán<br> – Jó estét nyár, jó estét szerelem –

Melegedik az idő, jön a tavasz, majd a nyár: mindenkit megtalál a szerelem. Kivirágzik a Margitsziget, egyedül álló nők sétálgatnak gyanútlanul, miközben szeretetre éhes külföldiek legeltetik rajtuk a szemüket. A magyar fiúk persze hoppon maradnak: mégiscsak hazai „termék” : se pénze, se egy jó szava, állása sincs. Nem csoda, ha egyre több férfi szeretne másnak látszani. Fejes Endre: Jó estét nyár, jó estét szerelem című regénye, többek között, erről (is) szól. Az előadást Király Attila rendezte meg a Békés Megyei Jókai Színházban. Szólhatna a korabeli társadalmi berendezkedésről, de Király leporolta és az emberi oldalát mutatta meg

Reggeli rally

2008. 03. 21., 21:00 | kultúra |

Reggeli rally

Atlétikusnak költői túlzással sem nevezhető egyénként sosem próbálkoztam triatlonnal vagy öttusával, de biztos vagyok benne, hogy e megerőltető sportágak egyike sem kíván olyan fizikai és szellemi erőnlétet, mint London belvárosában autóval eljuttatni egy gyereket (pláne többet) az otthontól az iskoláig és vice versa. A school run-nak nevezett reggeli és délutáni téboly a szelíd családanyákat vérszomjas amazonokká, a békés apákat bőszült gladiátorokká változtatja, épeszű autós pedig nem merészkedik ilyenkor az ámokfutó gyerekfutároktól hemzsegő utakra.

A kövér japánok sportja

2008. 03. 19., 11:51 | kultúra |

A kövér japánok sportja

A rendkívül diszkriminatív címből kiindulva (talán) páran már kitalálhatták, hogy a következő sorok a szumóról fognak szólni. Már mi is jó pár éve nyomon követhetjük a televízió révén, ahogy 200 kilós böhöm nagy férfiak ölelgetik egymást, azzal a céllal, hogy le vegyék egymást a lábukról, de nem romantikus értelemben véve.

1 / 4 oldal 1234