Generációs Kézilabda Találkozó

2006. 09. 19. | sport | Ilyés Evelin

Korábban már több hasonló rendezvényen gyűltek össze a sport kedvelői, most viszont újdonságnak számított, hogy három női csapat is játszott.

Délelőtt 10 órától kezdődött az ünnepélyes megnyitó. A Himnusz meghallgatása után dr. Éles András polgármester úr és Debreczeni Imréné, a gimnázium igazgatónője köszöntötte a vendégeket. Ezután Kapusi Árpád úr és Borbély Lajos nyugalmazott testnevelő tanár úr emlékezett vissza az elmúlt esztendők kézilabdázóira, sikereikre.

A gimis lányok labdás bemutatója és az ifi csapat rövid játéka után elkezdődtek a különböző generációk mérkőzései.

A sportcsarnok mögött az asztalokon szendvicsek, üdítők, sör, kávé illetve gyümölcs várták a vendégeket, majd dél körül a finom pörköltek is elkészültek. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, a kellemes melegben szívesen beszélgettek a rég nem látott ismerősök egymással, megjelent több olyan szurkoló vagy sportoló is, aki több mint tíz éve nem járt Hajdúnánáson. A nemrég felújított gimnázium minden vendég tetszését elnyerte, az érdeklődőket körbevezették az épületben is.

A meccsek délután fél 5-ig tartottak, baleset szerencsére senkivel sem történt. Mindenki vidáman, kissé fáradtan várta az eredményhirdetést.

A dobogó első fokára a női és a férfi csapatok közül is a legfiatalabbak kerültek. Az első három helyezett kupát kapott, emelett a legjobb csapattagokat külön jutalmazták:

Gólkirálynő: Seres Emília

Legjobb női játékos: Éles Erika

Legjobb női kapus: Nagy Evelin

Gólkirály: Kiss János

Legjobb férfi játékos: Tóth Zoltán

Legjobb férfi kapus: Ötvös Miklós

Természetesen a többieknek sem keseredtek el, hiszen nem a győzelem volt a fontos, hanem az, hogy sok régi ismerős találkozzon, és ismét együtt kézilabdázzanak.