Hangminta

2007. 11. 01. | zene | Dengyel Eszter

Az ember egykedvűen üldögél otthon. Mi legyen az aznap esti program? Mozi, színház, vagy maradjunk otthon és gondolkodjunk az élet problémáin, váltsuk meg a világot?! A ShakuEcho mindhármat biztosítja.
Horgas Ádám, és Botos Éva egy különleges zenekart hozott létre. Elnevezésük egy japán fuvola hangmintájának nevéből ered (shakuaci). Mindketten évek óta színházban dolgoznak, szeretik a művészetet. Egy közös munka alkalmával Ádám megmutatta az általa írt számokat. Évának nem kellet sokat gondolkodnia. Evett a tiltott gyümölcsből, mivel zeneileg hasonló az ízlésük. Ádám nem sokat várt. Botos Évának különleges hangja van. Kiválasztotta zenekarának énekesnőjét. Ezek után jöttek a problémák, amik megoldásra vártak. Helykeresés, szponzor, ötleteik hogyan valósíthatóak meg a legegyszerűbben. Stúdió kereséssel nem töltöttek sok időt. Horgas Ádám otthonában, hangvillákon és késeken kívül egy mini stúdió is van. A hely adott, elkezdődhetett a dalok feléneklése. A fellépő helyet Botos Éva anyaszínháza, az Új Színház adta. A koncertek a stúdiószínpadon zajlanak. Horgas Ádám nem csak dalszövegíró. Koreográfus és látvány, díszlettervező egyben. Aki elmegy egy estjükre, hihetetlen élményben lehet része. Igaz nem táncolhat mert ülős koncert, és a hely szűkös. Helyettünk Olter Wanda (a Megatánc egyik résztvevője) táncol lenyűgözően, aztán a negyedik számnál unalmassá, már-már zavaróvá válik. Nem minden a szem! A vokálos lányoknak (Márkus Melinda, Molnár Nikolett, Mórocz Adrienn) is kellemes hangjuk van. Lehetséges hogy jót tesz majd a csapatnak Olter Wanda személye. Talán a következő koncertnél a többi lány is bátrabban mozog majd. Meg kell említeni a dalszövegek humorát. A dalok inkább a nőket ejtik gondolkodóba, majd mind rájövünk: Milyen igaz! (közben mosolygunk). Sikerük van. Botos Éva bizonyított: nem csak színésznőként állja meg a helyét. Érdemes már most jegyet foglalni a következő, november 15-én tartandó látvány-koncertjükre az Új Színházban, mert ha nem vigyázunk csak a csillár jut helyként.
(ShakuEcho Zene, szöveg, film: Horgas Ádám Díszlet. Horgas Péter Jelmez: Nagy Fruzsina Koreográfus: Olter Wanda Asszisztens: Csepreghy Szilvia Kellékek, bábok: Greifenstein János Énekesek: Botos Éva, Molnár Nikolett, Mórucz Adrienn/Márkus Melinda)