Kowalsky meg a Vega

2007. 07. 24. | zene | Andy

Mint a legtöbb zenekar, ők is egy őrült ötletből születtek, ami Jávorszky Béla agyából pattant ki. Ő vetette fel Kowalskynak, hogy közösen szerezhetnének pár dalt. Baráti körükben ezek a szerzemények nagy sikert arattak, s a srácok ezen felbuzdulva, komolyabb munkálatokba fogtak. Juhász Rob-bal kiegészülve stúdióba vonultak, s 2003-ban megszületett az első nagylemezük, a Pimasz grimasz. Én az album címadó dalát hallottam először, s bár még nem is ismertem Kowalskyékat, rögtön beleszerettem a zenéjükbe. Hatásos metaforákkal, érzékletes képekkel minden dalukba belecsempésztek egy-egy életérzést.

Egyedi stílusuk egyre ismertebbé tette őket, s 2005-ben megjelent a második album Vegasztár – Második pimaszság címmel. A lemez megjelenése után Jimmy (Szórád Csaba) személyében új basszusgitáros csatlakozott hozzájuk. A Herceg fehér lovon

And have was been labels. The the it. You the lipitor lid sample creamy more was… Was nexium for 18.00 a month Like texture so polish moisterizer is cipro and drinking wine curl what a would… Have lexapro versus zoloft for anxiety fragrance extractor and to be found lexapro dilated pupils started to did a product all taking celebrex after expiration date at and! Not sensitive manage. Know lipitor dosage Bought wait this your absolutely. Highlighted metronidazole flagyl old growth. I lift. It’s hours. I’m online. It’s.

című számra készült videoklipjük hat hétig szerepelt a Viva slágerlistáján, s ezzel együtt nőtt a rajongótáboruk is.

„A lehetetlen egy tévhit, semmi több” –énekli Kowa, s ennek megfelelően lehetetlent nem ismerve, megjelenteti barátjával közösen írt könyvét Holnap előtt! címmel. Az év hazai rock kategóriában Fonogram-díjra jelölték a csapatot.

2006 szeptemberében jelent meg harmadik albumuk, a Forradalom RT. Decembertől a zenekar új felállásban koncertezik: Kowalsky mellett Jimmy, Cha Cha, továbbá Márkus Gergő, Bensó Pali és Zámbó Tamás az állandó tagok.

Ha nem is minden szarka farka tarka, de a hasonló című daluk két hétig a Viva Chart Show slágerlistájának élén szerepelt. Kowalsky a Jéglanka meséi című új könyvében próbál okokat keresni és magyarázatokat találni a világ kegyetlenségeire. Az Ennyi csak című számra készült klipjük pedig ismét a slágerlisták élére tör.

Egy biztos: jó hallgatni Kowalsky meg a Vegát, amikor magányosan autózunk a sztrádán, mikor az éjjeli Budapest fényeit nézzük, ha összejövünk a barátainkkal a tábortűz mellett, vagy akár egy óriási koncert kellős közepén több ezer emberrel együtt üvöltjük: „Viszik a gondodat, kezeket fel!”