Vera és Gabi az éneklő testvérpáros

2007. 11. 09. | zene |

-Gyerekkorotok óta jó a viszonyotok?

Gabi:-Gyerekkorunk óta sokkal jobb a viszonyunk. Jó testvérek vagyunk de attól,hogy jobb legyen a viszonyunk ezért nem lakunk együtt.

Vera:-Én hiszek az asztrológiában és a csillagjegyeink sem illenek egymáshoz. Gyerekkorunkban sokat veszekedtünk. Minden lépését figyeltük a másiknak. Azóta sokkal jobb lett, mióta nem lakunk együtt. Felfedeztük egymás gyengéit.

-Kit érintett meg előbb a zene?

Gabi:- Én voltam az aki előbb énekelgetett. Vera nagyon zárkózott volt, még a szüleink előtt sem merte kiengedni a hangját. Később a néptánc miatt abbahagytam, és a nővérem akkor kezdett vele komolyabban kezdett vele foglalkozni. Mikor Vera bekerült a Megasztárba, én is jelentkezni akartam a következő szériára,de nem válogattak be mert túl fiatal voltam. De az mondták, hogy ha megnyerek egy tehetség kutatót ,amiről azt gondolták,hogy nem fog sikerülni, akkor beválogatnak. Megnyertem és így léphettem fel a Megasztárba. Tisztába voltam vele,hogy nem fogom megnyerni. Nekem már az is nagyon nagy öröm volt ,hogy bekerülök a döntőbe

-Mind a ketten vezettetek már műsort. Milyen élménnyel gazdagodtatok?

Gabi:-Nagyon élveztem a műsorvezetést, mert olyan témákról lehetett beszélgetni amik érdekeltek. Én találtam ki az összes témát,így könnyű volt a helyzetem.

Vera:-Én is az egyik reggeli műsorban voltam társműsorvezető. Egy témát próbáltam bevinni, de azt mondták ,hogy nagyon reklám jellegű lett volna. De ez igazából attól függ,hogy ki az ember műsorvezető partnere. Volt egy kicsit érdekes élményem is ezzel kapcsolatban. Balázs a Kész átverés című műsorból igen csak megviccelt… Mindenesetre én nem tudom elképzelni ,hogy műsorvezető legyek.

-Kit tekintetek példaképnek?

Gabi:-A nővéremet abszolút példaképemnek tekintem. Nagyon nagy kitartás kellet hozzá,hogy végig csinálja a Megasztárt. Gyerekkorom óta legnagyobb példaképem a Sebestyén Márta. Élek halok a népzenéért. Külföldiek közül Whitney Houston.

Vera:– Demjén Ferenc az egyik nagy példakép,aki a mai napig is az ordító slágereivel a csúcson van.

Külföldiek közül az Aretha Franklin. A ő élete példamutató érték.

-Az éneklésen kívül más is érdekel titeket?

Vera:-A sminkelés minden fortélya érdekel. A maszkmesterségtől az átalakításig minden ilyesmi érdekel. A hasonló kaliberű embereknek,mint én egy olyan típusú tanácsadást ami nem kerül pénzbe. Nagyon sok hölgy nem mer csinosan öltözködni. Az olcsó ruhákból is lehet jót kihozni.

Gabi:– Nekem a stylingolás,ami nagyon tetszik. Imádom a vagány és exrém zuhákat

-Mennyi időtök jut a kikapcsolódásra?

Gabi:-Én mindig azt vallom,hogy az embernek arra van ideje amire akar. Például ha felhív a menedzserem egy interjú miatt és én ki szeretnék kapcsolni egy órára, akkor későbbre rakatom. Persze vannak speciális esetek.

Vera: -Mindig az agyadban kell helyrerakni magad. Ez a legfontosabb, utána tudod az idődet beosztani. A művész lelkületű emberek mint én is elég szétszórt tud lenni. Mélyebben mennek bele a dolgokba és túl bonyolítanak mindent

-A legtöbb énekes általában Karácsonykor adnak ki új lemez. Ti készültök hasonlóval?

Vera:-Karácsonykor inkább a koncertek vannak nekem előtérben. Olyat csinálni ami maradandó lenni. Jelenleg a harmadik lemezre készülünk, de egyéb okok miatt csak jövőre fog megjelenni. Jövő évi iskolakezdésre szeretnénk kiadni,mert addig legalább nyugodtan tudunk rajta dolgozni.

Gabi: Én is jövőre tervezem kiadni az első nagylemezemet, és a legújabb klippemet.

-Úgy érzitek ,hogy már mindent elértetek, vagy még szeretnétek a maximumot kihozni magatokból?

Gabi:– Folyamatosan vannak álmok. Ezeket kis álmoknak nevezem. Például most jut időm arra ,hogy készüljek az érettségire. Utána nagyon szeretnék marketinget tanulni,mert úgy érzem,hogy hogy meg van a temperamentumom hozzá. Amire a kezembe kaphatnék egy ilyen papírt, addigra már lesz elegendő szakmai tapasztalatom. Rájöttem arra is ,hogy amit az életből nyert tapasztalat sokkal fontosabb mindennél.

Vera:– Erre szokták azt mondani,hogy aki az életből elégtelen nem sokat fog elérni.